Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultatul controlului efectuat de DSP Alba, la spitalul din Aiud, în urma decesului unei paciente după o anestezie

Publicat

Inspectorii DSP Alba nu au descoperit nereguli, cel puțin pe partea de competență a instituției, la spitalul din Aiud, după decesul unei paciente de 41 de ani.

Pacienta a decedat, joi, 25 mai, după ce a intrat într-un stop cardio respirator în urma unei anestezii. 

După decesul pacientei, DSP Alba a realizat un control, luni, 29 mai. 

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, ”în urma controlului intreprins luni la Spitalul Municipal Aiud de către inspectorii DSP Alba, nu au fost constatate neconformități.

Au fost verificate aspecte care țin de competența DSP, în speță întocmirea documentelor intraspitalicești și aspecte ce țin de respectarea normelor igienico-sanitare.

Alte aspecte vor fi clarificate de către instituțiile abilitate”.

Reamintim că o femeie a decedat joi, 25 mai, la Spitalul Municipal din Aiud, după o anestezie. Pacienta trebuia să fie supusă unei intervenții chirurgicale, iar în timpul procedurii de anestezie a intrat în stop cardio respirator.

Este vorba despre o femeie de 41 de ani care era internată pe secția de Ginecologie a spitalului, iar joi, stare ei de sănătate s-a agravat și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență.

Modul în care s-a intervenit în cazul pacientei și cum s-a produs decesul a fost detaliat de directorul medical al spitalului, Adrian Mircea Domșa, pentru alba24.ro.

Femeia era internată de două zile pe secția de Ginecologie, iar în data de 25 mai 2023, starea ei de sănătate s-a agravat.

Pacienta acuza dureri puternice la nivelul abdomenului, iar medicii au decis că are nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență. Intervenția a început joi dimineață.

Femeia a fost dusă în sala de operație unde au fost începute procedurile pentru anestezie totală. La scurt timp de la intubare pacienta a intrat stop cardiorespirator, iar mai mulți medici au intervenit cu manevre de resuscitare.

Pacienta în primă fază a răspuns manevrelor de resuscitare, și a fost mutată de urgență pe secția ATI a unității medicale.

Managerul spitalului, Ana Maria Barbu și directorul medical Mircea Adrian Domșa au precizat pentru alba24.ro că medicii au făcut tot posibilul pentru salvarea pacientei, în timpul manevrelor de resuscitare, dar și pe secția ATI a spitalului.

După ce a fost transferată pe secția ATI a spitalului, femeia a intrat din nou în stop cardiorespirator, și din nefericire nu a mai putut fi salvată.

Medicii spitalului sunt cei care au anunțat decesul și au contactat și Colegiul Medicilor.

Familia femeii a fost anunțată și din câte se pare soțul acesteia care lucrează în străinătate va reveni în țară, a mai precizat directorul medical pentru alba24.ro.

Ce spun polițiștii din Alba

UPDATE: IPJ Alba a transmis un punct de vedere legat de caz. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit poliției, la data de 25 mai 2023, în jurul orei 12,00, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de către personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Aiud

cu privire la faptul că, în jurul orei 11.20, o femeie de 41 de ani, din Aiud, a decedat în secția de terapie intensivă.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că femeia a fost internată în spital, urmând să fie operată, iar în jurul orei 10,00 a fost anesteziată, moment în

care a intrat în stop cardiorespirator, fără a mai răspunde manevrelor de resuscitare.

Reprezentanții IPJ Alba, au transmis că potrivit concluziilor medico – legale, în urma necopsiei, nu a putut fi stabilită cauza decesului femeii de 41 de ani din Aiud, urmând a fi efectuate analize de laborator.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax