Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ridicarea imunității lui Tăriceanu, discutată la Senat. Documentele acuzatoare, prezentate la televiziunile naționale

Publicat

Biroul permanent al Senatului discută luni cererea DNA de ridicare a imunităţii preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Biroul permanent trebuie să trimită solicitarea la Comisia juridică, pentru întocmirea unui referat, iar votul decisiv se va da în plen. Tăriceanu este suspectat că ar fi beneficiat de 800.000 de dolari din partea unei firme austriece, într-o campanie electorală la care a participat pe când eere prim-ministru și președinte al PNL.

document

Documentul în baza căruia DNA, prin procurorul Marius Bulancea, cere Senatului încuviinţarea urmării penale a lui Tăriceanu, a apărut la emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena3. În document sunt mai multe stenograme cu miliardarii Tal Silberstein şi Shimon Sheves, arestaţi în Israel, şi pe numele cărora DNA a emis mandat. Cei doi au fost audiaţi de procurori în calitatea lor de foşti consultanţi ai lui Tăriceanu.

„Documentul nu are cum să nu ne clarifice pentru că în clipa în care DNA-ul, prin domnul procuror-şef Marius Bulancea, cere Parlamentului României un vot pentru a putea începe urmărirea penală iar în acest document, să zicem incriminator, se află o serie întreagă de elemente, de fapte, de nume, de date, credem să sunt lucruri cheie. În dosarul care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu la pagina 21 este, însă, o problema mare”, a spus Mihai Gâdea.

Potrivit documentului prezentat, DNA trebuie să probeze că şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a pretins în mod indirect „foloase materiale de la reprezentanţii companiei austriece Fujitsu Siemens Computers GmbH în schimbul exercitării atribuţiilor care îi reveneau în legătură cu adoptarea Hotărârilor de Guvern 199/2008, 634/2008, 1193/2008 şi 1451/2008”.

Iată dialogul dintre procuror şi martorul Shimon Sheves, aşa cum rezultă din documentul acuzării lui Călin Popescu Tăriceanu:

”Procuror: Puteţi să-mi spuneţi ce tip de afacere derula societatea în jurul anului 2007, care erau principalii clienţi ai STG Ventures în jurul perioadei 2007-2008?

Sheves: Principalii clienţi în 2008 era… în România era dl.Tăriceanu, în Bulgaria câţiva clienţi, în (n.t.neinteligibil) cred, unul, …câţiva clienţi nu-mi amintesc exact, nu ştiu exact corelarea dintre ani şi clienţi, dar cred că erau câţiva clienţi

Procuror: Vă amintiţi dacă societatea avea conturi bancare în Elveţia cu United Mizrahi (n.t. neinteligibil)…

Sheves: Da. (…)

Procuror: Dar ceea ce îmi spuneţi este că unul dintre principalii clienţi în România era primul ministru de atunci Tăriceanu?

Sheves: Da. Era clientul nostru. Într-un fel, nu ştiu…

Procuror: Vă amintiţi cam când a început această relaţie, cum a început, cine a făcut legătura iniţială cu Tăriceanu? Cine v-a abordat? L-aţi abordat dvs.?

Sheves: Nu, nu eu.

Procuror: Nu, nu dvs., compania STG sau…

Sheves: Cum a devenit clientul nostru? Bună întrebare. Nu-mi amintesc cum am făcut. Îmi amintesc prima întâlnire cu el şi-mi amintesc că l-am convins pe unul dintre consultanţii americani să vină şi să devină unul dintre membrii echipei noastre…”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax