Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Risc de avalanșă în munții Șureanu. Meteorologii au emis avertizări pentru mai multe zone muntoase din țară

Publicat

Meteorologii avertizează că există risc însemnat de producere de avalanșelor la înalțimi de peste 1.800 de metri altitudine, în munții Șureanu – Parâng. ANM a emis avertizări similare și pentru Munții Făgăraș, Rodnei, Călimani, Bistriței, Bucegi, Țarcu şi Godeanu.

Pe pârtiile de la Sureanu zăpada este numai bună de schiat, dar vântul bate destul de puternic.

Cel mai mare strat de zăpadă măsurat la o stație meteo în țară este cel de 121 cm la Bâlea Lac, la peste 2.000m altitudine, în Munții Făgăraș.

Risc de avalanșă: Temperaturi anormale pentru această perioadă

Temperaturile vor fi peste cele normale în această perioadă în intervalul 5 – 19 februarie şi uşor mai coborâte spre sfârşitul lunii, anunţă meteorologii, care vineri au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Vremea se va încălzi în următoarele zile peste limita normală a perioadei, producând topirea zăpezii de pe versanți.

Avertizări pentru turiștii care vor să facă drumeții în zonele montane

Schiorii sunt rugaţi/avertizaţi să nu se aventureze în afară pârtiilor de schi. Sunt semnalate plăci de vânt, cornişe şi transport însemnat de zăpadă pe văile cu înclinaţie accentuată în zona vârfului Şureanu, pe pantele abrupte din sud, est şi nord.

Stratul de zăpadă nu este stabilizat, fiind depuneri însemnate de zăpadă pulver peste o crustă îngheţată, reducându-se astfel, considerabil, coeziunea între zăpadă mai veche şi cea depusă recent”, se precizează în avertizare.

De asemenea, turiştii sunt rugaţi să nu întreprindă deplasări pedestre în afară zonelor amenajate şi să solicite salvatorilor montani informaţiile necesare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax