Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Risc de avalanșă în zona montană înaltă a județului Alba. Salvamontiștii au făcut teste

Publicat

Ninsorile recente au depus un strat consistent de zăpadă în zona montană a județului Alba. Salvamontistii au efectuat teste de avalanșă în zona alpina înaltă, constatând că instabilitatea este ridicată și că există un risc însemnat de avalanșă.

”Practicanții schiului de tura sunt rugat-o sa manifeste prudență în alegerea și abordarea traseelor pe care doresc să le parcurgă.

Totodată vă aducem la cunostinta faptul că încheierea activității la Domeniul Schiabil Șureanu și reducerea pentru o perioadă a afluenţei turiștilor în zona Arieșeni-Vartop, determină încetarea efectuării serviciului de permanenţă Salvamont în aceste locuri.

Permanența se va asigura de către salvatorii montani pe măsura creșterii afluenței turistice, în zona Rimetea, concomitent cu inventarierea și remedierea daunelor provocate marcajelor turistice, de către incendiile din ultima perioadă.

De asemenea, se vor derula activități specifice sezonului de vară, de pregătire profesională, pentru a putea interveni operativ si în cele mai bune condiții.

Ne dorim perioade de repaus, dar nu se întâmpla niciodată să avem parte de ele” au transmis reprezentanții Salvamont Alba.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate