Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RISC de INCENDIU la mai multe autoturisme vândute în România. Ce maşini sunt rechemate în service


Publicat

foc

O serie de autovehicule sunt rechemate în service, în această perioadă, pentru operaţiuni de remediere a unor defecţiuni depistate de producători. Intervenţiile în service sunt gratuite. Printre pericolele identificate sunt cele de izbucnire a unor incendii.

Model: Ford Focus, C-MAX, Kuga, Mondeo, Galaxy si S-MAX, 3.070 unităţi.

Defecţiunea vizată: fisuri placă de presiune ambreiaj

„O serie de vehicule Ford Focus, C-Max, Transit Connect, S-Max, Galaxy, Mondeo si Kuga echipate cu un motor EcoBoost 1.0, 1.5 sau 1.6 şi cu transmisie manuala cu 6 trepte ar putea suferi o fractură a placii de presiune a ambreiajului. (…) În situaţia puţin probabilă în care placa de presiune a ambreiajului se fractureaza, un zgomot poate fi auzit din aproprierea transmisiei, în cazuri extreme ducând la eliberarea de fragmente de ambreiaj/transmisie care lovesc componentele de sub capotă, creând un risc de producere a fumului şi focului sub capotă”.

Durata reparaţiei: între 0,6 şi 5,7 ore.

Model: Ford – 462 de vehicule echipate cu motor 1.6 EcoBoost – Fiesta ST, Kuga, Focus, C-Max, Transit Connect.

Defecţiunea vizată: „Supraîncălzirea localizată a chiulasei motorului poate cauza fisurarea chiulasei, provocând o scurgere de ulei sub presiune, care poate duce la incendii în compartimentul motorului. Reteaua de dealeri autorizaţi Ford va îmbunătăţi sistemul de răcire cu un senzor de nivel lichid de răcire şi va actualiza software-ul vehiculului, oferind avertizări vizuale şi sonore dacă nivelul lichidului de răcire scade sub limita necesară”.

Durata intervenţiei la service: între 2,7 ore şi 4,6 ore.

Model: Land Rover-Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Evoque, Range Rover Velar, Discovery si Discovery Sport, anii 2018-2019

Defecţiunea vizată: problemă de fabricaţie la rampele de combustibil

„A fost identificată o problemă de fabricaţie la rampele de combustibil montate pe motorul Ingenium de 2 litri benzină. În cazul în care combustibilul scurs vine în contact cu o suprafaţă suficient de fierbinte, exista un risc crescut de izbucnire a unui incendiu”.

Model: Jaguar F-Type, XF, XE, E-Pace şi F-Pace, anii 2018-2019

Defecţiunea vizată: pierdere combustibil în compartimentul motor

„Jaguar Land Rover a primit rapoarte privind calitatea de la dealerii/service-urile autorizate, conform cărora la anumite vehicule F-Type, XE, XF, E-PACE si F-PACE, cu an model 2018 – 2019, a fost identificata o problemă de fabricaţie la rampele de combustibil montate pe motorul Ingenium cu 4 cilindri în linie, de 2,0 litri, pe benzină. Unele rampe de combustibil nu au fost fabricate corect şi există riscul să apară pierderi de vapori şi de combustibil lichid în compartimentul motor. Este posibil ca pasagerii să simtă un miros persistent şi excesiv de combustibil, iar, dacă este deschisă capota motorului, s-ar putea să se observe combustibil lichid. În cazul în care combustibilul scurs vine în contact cu o suprafaţă suficient de fierbinte, există un risc crescut de izbucnire a unui incendiu”.

Model: Range Rover şi Range Rover Sport – an 2018-2019, 2 maşini, fabricate în Marea Britanie

Defecţiunea vizată: problemă la senzorul pentru nivelul combustibilului

“Jaguar Land Rover a primit informații conform cărora exista o problema la anumite vehicule Land Rover Range Rover cu propulsie hibridă (PHEV) și Range Rover Sport PHEV, cu an model 2018, privind nivelul incorect afișat de indicatorul pentru nivelul combustibilului. Prin urmare, este posibil ca vehiculul să rămână în pană de combustibil, fără avertizare prealabilă. Dacă nivelul de încărcare a bateriei este de cel puțin 10%, motorul electric va prelua funcția de propulsie, până la descărcarea completă a bateriei.

Dacă nivelul de încărcare a bateriei este mai mic de 10%, motorul electric nu poate prelua funcția de propulsie”.

Model: Mercedes V/Vito, 89 de unităţi, fabricate în perioada 2016-2018

Defecţiune vizată: “Decuplarea automată a aibagului de însoţitor nu este afişată correct, prin intermediul indicatorului de avertizare. În eventualitatea unei astfel de defecţiuni, indisponibilitatea airbagului de însoţitor nu ar mai fi afişată prin intermediul indicatorului de avertizare Airbag însoţitor dezactivat. În consecinţă, în cazul producerii unui accident, ar putea creşte riscul de rănire al însoţitorului”.

Model: Mercedes Benz 217, 222 – 19 unităţi

Defecţiunea vizată: este posibil să nu fie montate două piuliţe la barele colectoare în cutia de siguranţă preliminară din portbagaj; ar putea prezenta risc de incendiu; întreruperea contactului electric la barele colectoare ar putea genera defecţiuni funcţionale; rularea motorului, funcţiile centurilor şi panoul de instrumente s-ar putea număra printre componente afectate, ceea c ear putea creşte riscul de producere a unui accident şi eventual riscul de rănire

Durata intervenţiei la service: o oră

Model: Mercedes Benz 907, 910 Sprinter – 109 autovehicule

Defecţiunea vizată: iluminatul de fundal al butonului de avarie de dezactivează după circa 20 de minute; acesta trebuie să fie activ în permanenţă în timpul cursei; fără iluminatul de fundal, este limitată vizibilitatea butonului de avarie, în condiţii de întuneric, deci nu ar putea fi găsit rapid; ar putea creşte riscul de producere a unui accident

Intervenţia la service: seactualizează calculatorul cu o versiune software corectată

Model: Mercedes Benz 907, 910 Sprinter – 18 autovehicule

Defecţiunea vizată: la anumite vehicule Sprinter, funcţia de drânare post-coliziune nu a fost activată şi implicit nu este disponibilă; în cazul unui accident, există risc mărit de producere a unui impact secundar

Model: Mercedes-Benz, 207, 212 si 204– 273 autovehicule fabricate în perioada 2011-2016

Defecţiunea vizată: „Daimler AG a constatat faptul că s-ar putea scurge o cantitate redusă de ulei hidraulic din rezervorul instalaţiei sistemului de asistenţă activa la virare (Active Curve System). Prin urmare, poate exista risc de incendiu, în eventualitatea in care uleiul hidraulic ajunge în contact cu componentele fierbinţi”.

Intervenţia la service: inlocuire joja de ulei rezervor alimentare. Durata reparaţie: 0,5 ore.

Model: Mercedes-Benz 166 – 5 unităţi

Defecţiunea vizată: „La modelul 166, conductele radiatorului de răcire ulei la cutia de viteze ar putea să nu corespundă specificaţiilor standard. (…) Vehiculul ar putea pierde din tracţiune. Uleiul evacuat din cutia de viteze poate ajunge în contact cu componente încălzite ale instalaţiei, putându-se astfel aprinde”.

Intervenţie service: verificare şi, după caz, înlocuire conducte de ulei spate pentru cutia de viteze automată

Model: Audi – 3007 unităţi

Defecţiunea vizată: „Audi a constatat ca la autovehiculele dintr-un anumit interval de fabricatie, se poate produce defectarea elementului suplimentar de incalzire al instalatiei de climatizare. In cazuri rare aceasta poate duce la deteriorari provocate prin ardere, pana la incendiu”.

Durata intervenţiei la service: 2 ore pentru adaptarea software a unităşii de comandă a instalaţiei de climatizare şi înlocuirea elementului suplimentar de încălzire

Model: Audi – A6 (4G), A4 (8K), Q5 (8R), A5 (8T), A5 Cabrio (8F) – 4 unităţi

„Exista posibilitatea ca patrunderea umiditatii in electronica componentei sa produca supraincalzirea si defectarea pompei auxiliare de lichid de racire. Pot aparea avarii locale prin ardere mocnita. In cazuri izolate, aceasta situatie poate genera incendierea autovehiculului”.

Intervenţie la service: o oră, pentru înlocuirea pompei auxiliare de lichid de răcire.

Model: Audi A3 – 55 de unităţi

Defecţiunea vizată:  „Exista posibilitatea ca demarorul sa fie in permanenta activat. Drept urmare, se poate produce supraincalzirea componentei, pana la incendierea autovehiculului”.

Intervenţie la service: o oră pentru înlocuirea bobinei de cuplare de pe demaror

Model: Audi A4, A5, Q5 – 3366 autoturisme

Defecţiunea vizată: „Se poate produce defectarea elementului suplimentar de incalzire al instalatiei de climatizare. In cazuri rare, acesta poate duce la deteriorari provocate prin ardere, pana la incendiu”.

Intervenţie la service: înlocuire element de încălzire

Model: Seat Ibiza /Arona, 175 autoturisme

Defecţiunea vizată: catarama centurii de siguranţă pentru locul stânga spate se poate desface accidental dacă pe bancheta din spate sunt ocupate locurile stânga şi cel central. În cazul unui accident sau frânări bruşte, pasagerul nu mai este protejat prin sistemul de reţinere încprporat, existând pericol sporti de accidentare. Se solicită să nu mai fie utilizat locul spate central până la repararea cataramei duble a centurii de siguranţă.

Model: Seat – Ibiza 6J, Leon 1P, Altea 5P, Alhambra 7N.

Defecţiunea vizată: „Exista posibilitatea ca arcul bobinei de cuplare al demarorului sa fie intr-o pozitie incorecta si astfel bobina de cuplare sa fie in permanenta alimentata, ceea ce produce supraincalzirea componentei care poate provoca incendierea autovehiculului”.

Intervenţia la service: 30 min – 1,5 ore pentru verificarea demarorului şi dupa caz inlocuirea bobinei de cuplare

Model: Volkswagen 27F9 – 1444 autoturisme Scirocco, EOS, Jetta, Touran, Passat, Golf, Tiguan, Polo, Sharan..

Defecţiunea vizată: „La autovehiculele cu motor diesel si sistem Start-Stop, este posibil ca, din cauza pozitiei oblice sau a ruperii arcului de revenire, demarorul sa fie alimentat permanent. Drept urmare se poate produce supraincalzirea componentei, pana la incendierea autovehiculului”.

Intervenţia la service: verificare demaror si inlocuire bobina de cuplare afectata; 30 de minute – 1,5 ore.

Model: Volkswagen Polo – 1971 autoturisme

Defecţiunea vizată: catarama centurii de siguranţă pentru locul spate stânga se poate desface accidental dacă pe bancheta din spate sunt ocupate locurile stânga şi cel central. În cazul unui accident sau frânări bruşte, pasagerul nu mai este protejat prin sistemul de reţinere încorporat, existând pericol sporti de accidentare. Se solicită să nu mai fie utilizat locul spate central până la repararea cataramei duble a centurii de siguranţă.

Model: Volkswagen Tiguan Allspace – 19 autoturisme.

Defecţiunea vizată: există posibilitatea ca pe punea spate să fie montate amortizoare pneumatice cu o sudură incorrect efectuată pe ochiul inferior de fixare a amortizorului; fixarea inferioară se poate desprinde şi poate afecta stabilitatea la rulare

Durata intervenţiei la service: 120 de minute

Model: Honda HR-V, 166 de unităţi, modele produse în perioada 2015-2018, în Mexic.

Defecţiunea vizată: Clips fixare cablaj electric la compartiment motor se poate desprinde şi se poate freca de suportul de tampon cutie viteze. Cablajul se poate deteriora şi se pot aprinde martori defecţiune în bord.

Durata intervenţiei la service, o oră.

Model: Motociclete Honda CRF1000, fabricate în 2018, în Japonia.

Defecţiunea vizată: Cricul de sprijin al motocicletei poate ceda.

Durata operaţiunilor în service, o oră.

Model: Hyundai Ioniq (AE-HEV), 20 de autovehicule fabricate în Coreea de Sud

Defecţiune: actuator hidraulic ambreiaj; se poate aprinde martorul de avertizare pentru eroarea P17EB la sistemul DCT.

Durata intervenţiei la service: 0,2 ore pentru vrificare, 0,4 ore pentru reparare, 0,8 opre pentru înlocuire.

surse: anpc.gov.ro, wall-street.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

LUNI încep plățile pentru păgubiții City Insurance. Cine poate primi bani de la Fondul de Garantare

Publicat

Fondul de garantare a asiguraţilor (FGA) va efectua luni, 29 noiembrie 2021, primele plăţi de despăgubiri pentru cererile de plată depuse de către păgubiţii Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.

FGA a anunţat vineri, într-un comunicat, că va achita 2,342 milioane de lei, pentru un număr de 1.003 cereri de plată.

Până la 26 noiembrie 2021, FGA a primit 68.931 cereri de plată precum şi 35.687 cereri de deschidere de dosare.

Din numărul total al cererilor de plată primite de către FGA, 5.556 de cereri au fost transmise de către BAAR, 5.705 reprezintă solicitări de regres primite de la asigurători, în timp ce restul de 57.670 de cereri de plată au fost transmise de diverşi alţi creditori.

Potrivit prevederilor legale, dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fond s-a născut la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei ASF prin care s-a retras autorizaţia de funcţionare a Societăţii de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., respectiv 27 septembrie 2021.

În vederea analizării cererilor de plată înregistrate, FGA a procedat la preluarea evidenţelor complete ale dosarelor de daună precum şi a evidenţelor tehnico-operative şi contabile de la asigurător, proces de durată având în vedere dimensiunea companiei şi a bazelor de date deţinute de aceasta, preluarea evidenţelor fiind finalizată în termenul prevăzut de legislaţie, de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei ASF de retragere a autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A, respectiv la data de 27.10.2021.

Procesul de analiză a cererilor de plată în vederea efectuării plăţilor a fost iniţiat după finalizarea preluării bazelor de date, fiind un proces complex având în vedere numărul semnificativ de cereri de plată primite.

În comunicat se menţionează că gestionarea procesului de înregistrare a cererilor de deschidere a dosarelor de daună-anexa 7/cererilor de plată-anexele 9 şi 10, dar şi de instrumentare a dosarelor deschise sau preluate de Fond de la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A, a presupus, printre altele, creşterea structurii de personal de la circa 75 la 175 de angajaţi, atât în structura centrală a Fondului, cât şi în teritoriu.

Redimensionarea numărului de angajaţi vine în sprijinul desfăşurării activităţii FGA în cazul Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A, precum şi în întâmpinarea solicitărilor extrem de numeroase primite de la creditorii de asigurare ai acestei societăţi.

În condiţiile actuale, cu noua structură, Fondul va depune toate eforturile pentru a asigura un ritm constant de analiză şi plată a cererilor, urmărind soluţionarea cererilor de plată înregistrate într-un termen rezonabil.

Pentru a asigura un principiu de echitate în relaţia cu toţi petenţii de asigurare, FGA înregistrează şi analizează cererile în ordinea primirii acestora la Fond.

„Reamintim potenţialilor creditori de asigurări ai Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A că, potrivit art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale în vederea achitării sumelor cuvenite creditorilor de asigurări, cu respectarea dispoziţiilor legale, după parcurgerea de către creditorul de asigurări a procedurii administrative de plată reglementate de Legea nr. 213/2015. Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în insolvenţă, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată. Conform art.13 alin 4 din Legea 213/2015, aprobarea sau, după caz, respingerea sumelor pretinse de petenţi este de competenţa Comisiei Speciale a FGA”, se precizează în comunicatul citat.

Conform art.14 din Legea 213/2015 modificată prin OUG 102/2021 publicată în Monitorul Oficial al României în data de 27 septembrie 2021, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în stare de insolvenţă poate formula o cerere de plată motivată, adresată Fondului în condiţiile prevăzute la art. 121 şi alin. (4), dar nu mai târziu de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, sub sancţiunea decăderii din drept.

sursă: Agerpres

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Imagine de arhivă: Povestea morilor de apă din Laz, instalații tehnice țărănești ingenioase de pe Valea Sebeșului

Publicat

În satul Laz de pe Valea Sebeșului au funcționat de-a lungul timpului trei mori care foloseau curentul apei râului Sebeș pentru măcinarea cerealelor.

Potrivit preotului Ilie Haida, în jurul acestora și-au găsit locul și alte instalații tehnice țărănești, precum o mașină pentru dărăcit lâna, o presă de ulei sau un joagăr pentru debitat bușteni. De asemenea, în zonă exista încă înainte de introducerea curentului electric în sat și o instalație de produs energia electrică.

Preotul Ilie Haida explică în monografia „Laz – trecut și prezent” că în partea de jos a satului au existat și au funcționat, de-a lungul vremii, trei mori (pentru făină), darac (mașină pentru dărăcit lâna) și o presă pentru ulei alimentar.

Vezi și Imagine de arhivă: Plutăritul, ocupație străveche a bărbaților din Laz. Cum erau transportați în trecut buștenii, pe râul Sebeș

Ingenioasele instalații tehnice țărănești erau amplasate cât mai aproape de râul care traversa de la un capăt la altul localitatea și erau acționate prin forța apei, captată prin două iazuri de scurgere spre roțile imense ale morilor.

Potrivit preotului Ilie Haida, proprietarii morilor erau Breazu Valeriu, Morariu Eftimie lui Gheorghe și Morariu Eftimie lui Eftimie. Moara lui Valeriu Breazu și a lui Eftimie Morariu lui Eftimie aveau fiecare câte două pietre pentru măcinat iar moara lui Morariu Eftimie lui Gheorghe avea trei pietre unde se măcina, în general, porumb și grâu. Una din cele trei pietre se numea „bătrâna”, foarte solicitată pentru calitatea făinii de mălai.

La morile din localitatea Laz veneau cu cereale locuitori ai satelor învecinate, dar și din Câlnic, Cut, Cunța, Deal.

Se măcina aproape în tot timpul anului. Joia, când era târg săptămânal la Sebeș, se măcina încontinuu, chiar și noaptea.

„Lângă aceste mori și-au găsit locul potrivit și alte instalații, deoarece morarii erau oameni inițiați în tehnicile tradiționale, iar odată cu moara le supravegheau și le îngrijeau și pe acestea.

Așa au existat și au funcționat, ani și ani la rând, instalații tehnice țărănești pentru scărmănat și dărăcit lâna pentru tors, fără a fi prevăzute cu filatură. Într-o vreme când îmbrăcămintea și lenjeria gospodărească erau preponderent confecționate din lâna prelucrată de aceste instalații, este de înțeles că existau destule solicitări în acest sens, atât din zonele învecinate, dar și din părțile Sibiului și Orăștiei.

La moara lui Morariu Eftimiu lui Gheorghe era singura piuă din împrejurimi, pentru extras uleiul din semințele de bostan și floarea soarelui, iar la moara lui Valeriu Breazu a funcționat, într-o anumită perioadă, o instalație pentru debitat bușteni (joagăr) fiind folosită mai mult pentru uzul personal al familiei.

Începând cu anul 1950 până în anul 1960, odată cu naționalizarea principalelor mijloace de producție, se desființează piua de ulei, apoi daracul de lână și morile.

Funcția acestora a luat-o morile acționate cu ajutorul energiei electrice de la Săsciori, Petrești și Sebeș, iar la Laz a mai rămas doar amintirea vechilor instalații tehnice țărănești, proprietarii acestora și locul din capătul de jos al satului cunoscut de localnici sub denumirea „La Moară”.

Pe iazul care venea la moara lui Valeriu Breazu exista o instalație de produs energia electrică, necesară vilei avocatului Traian Breazu, încă înainte de introducerea curentului electric în sat”, mai explică preotul, în monografie.

sursa: preotul Ilie Haida – monografia „Laz – trecut și prezent”

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE LOTERIA VACCINĂRII -Extragerea din 28 noiembrie: Ce numere au câștigat marele premiu al lunii

Publicat

Au fost două extrageri duminică 28 noiembrie 2021 la Loteria, în care s-a acordat și marele premiu al lunii, în valoare de 300.000 de lei, în plus față de premiile de 100.000 de lei și de 10.000 de lei care se acordă pentru obișnuita extragerea săptămânală.

Duminică, 28 noiembrie,  avut loc cea de-a doua extragere lunară și cea de-a noua extragere săptămânală la Loteria de Vaccinare.

Câștigătorul săptămânal al premiului de 100.000 lei este numărul 2 9 3 3 1 0 8.

Premiile de 10.000 lei au fost câștigate de următoarele 80 de numere.

Câștigătorul marelui premiu lunar de 300.000 lei este numărul 2 9 8 1 9 4 9 .

La cea de-a doua extragere lunară, pentru care se acordă un premiu de 300.000 de lei, au participat numerele de ordine din intervalul 2.331.900 – 3.061.027, corespunzătoare participanților care s-au înscris, conform Regulamentului, în perioada 29.10.2021 (de la ora 12:00) – 26.11.2021 (până la ora 12:00).

La cea de-a noua extragere săptamânală au participat numerele de ordine din intervalul 2.909.302– 3.061.027 corespunzătoare participanților care s-au înscris, conform Regulamentului, până vineri, 26 noiembrie, la ora 12:00. La cea de-a noua extragere săptămânală se vor acorda 80 de premii a câte 10.000 de lei și un premiu de 100.000 de lei.

Extragerile au loc duminică, 28 noiembrie 2021, la ora 20:50.

Rezultatele extragerilor pentru premiul de 300.000 de lei, respectiv de 100.000 de lei

După ce se extrage numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei, ceilalți 80 de câștigători ai premiilor de 10.000 de lei sunt cei care au numerele de ordine consecutive numărului care a câștigat premiul cel mare. Dacă în stabilirea celor 80 de câștigători se depășește
numărul de ordine aferent ultimului participant înscris, se va continua stabilirea celorlalți câștigători plecând de la numărul de ordine al primului înscris pentru extragerea săptămânală.

Lista nominală cu câștigătorii premiilor de la a șaptea extragere săptămânală a Loteriei de Vaccinare va fi publicată pe site-ul Loteriei Române www.loto.ro, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și pe site-ul Ministerului Sănătății.

Ce este Loteria Vaccinării

Loteria de Vaccinare se desfășoară pe parcursul a 14 săptămâni, în perioada 3 octombrie – 31 decembrie 2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

 • 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână
 • 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună
 • 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.

La Loteria de Vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii în valoare totală de 15.000.000 de lei, după cum urmează:

 • 81 de premii săptămânale (80 de premii a câte 10 000 lei + 1 premiu mare săptămânal de 100.000 lei);
 • 3 premii lunare, (câte 1 premiu în ultima săptămâna a fiecărei luni de 300.000 lei);
 • 2 premii la finalul Loteriei Programului național de vaccinare, respectiv în luna 3, săptămâna 14, respectiv 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștigă 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

Extragerea finală la Loteria de Vaccinare are loc la 31 decembrie 2021. Premiile acordate la această extragere vor fi în valoare de 500.000 de lei și marele premiu va fi de 1.000.000 de lei.

Până la extragerea de duminică, 28 noiembrie 2021, 3.061.027 de români se înscriseseră la Loteria de Vaccinare.

Cum te înscrii la Loteria Vaccinării

Înscrierea la Loteria de Vaccinare se realizează pe portalul https://certificat-covid.gov.ro, pe bază de CNP. După generarea certificatului de vaccinare, persoanele eligibile au opțiunea de a se înscrie la loterie prin parcurgerea a trei pași simpli:

 • Pasul 1: Confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Regulamentul Loteriei.
 • Pasul 2: Confirmați acordul de publicare a datelor personale pe site-urile instituțiilor organizatoare.
 • Pasul 3: Vă înscrieți la Loteria Vaccinării.
 • După parcurgerea celor trei pași, cei înscriși vor primi un e-mail de confirmare a înscrierii, în care se va regăsi și numărul unic de participare.

Instrucțiunile pentru înscriere la Loteria de Vaccinare, în detaliu:

 1. Accesare site https://certificat-covid.gov.ro;
 2. Autentificare: se introduce adresa de e-mail;
 3. Verificare e-mail: link de autentificare;
 4. Accesare e-mail primit de la platforma “Certificate COVID”;
 5. Accesare buton “Autentificare”
 6. Identificare certificate de vaccinare al persoanei pentru care se va inregistra participarea la loterie;
 7. Accesare buton “Vizualizare certificate”
 8. Selectare optiune “De acord cu regulamentul si conditiile de participare”;
 9. Selectare optiune “De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sanatatii, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului si C.N.L.R.”;
 10. Selectare optiune “PARTICIPA LA LOTERIA DE VACCINARE”
 11. După înscriere, participantului i se va acorda un număr de ordine, alocat cronologic, corespunzător momentului înregistrării acestuia în aplicație (înscrierea va porni cu numărul de ordine 1 pentru primul participant înscris) și va continua pentru toate extragerile până la finalizarea acțiunii, respectiv în data de 31.12.2021, ora 12:00.
 12. Aplicația permite atribuirea unui singur număr de ordine alocat aceluiași CNP.
 13. După finalizarea operațiunii de înscriere se va putea vizualiza numărul de ordine alocat. Numărul de ordine alocat în urma înscrierii participantului în vederea participării la extrageri se va transmite prin e-mail către contul de e-mail al utilizatorului autentificat în aplicație.

Loteria Vaccinării 2021. Cum se revendică premiile

Revendicarea premiilor se face în termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul.

Câștigătorul premiului cel mare al extragerii are termen de 30 de zile să ridice premiul de la sediul central din București al Loteriei Române, pe baza actului de identitate, în intervalul orar 9:00 – 14:00, de marți până vineri.

Ceilalți 80 de câștigători ai extragerii săptămânale își pot ridica premiile de la punctele de lucru județene ale Loteriei Române, pe baza actului de identitate, de marți până vineri, în intervalul orar 9:00 – 14:00, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data extragerii.

Important de știut, premiile se impozitează conform legislației în vigoare.

Loteria Vaccinării. Când are loc următoarea extragere

Următoarea extragere, a zecea săptămânală, pentru Loteria Vaccinării va avea loc duminică, 5 decembrie 2021, la ora 20:50.

Pentru această extragere, înscrierile au început de vineri, 26 noiembrie 2021, de la ora 12:00, și se pot face până vineri, 3 decembrie 2021, până la ora 12:00.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate Loto 6 din 49 și Joker. Numerele extrase duminică, 28 noiembrie. Premiul la Categoria I de peste 3,35 milioane de lei

Publicat

Loteria Română a organizat duminică, 28 noiembrie 2021, noi trageri loto la categoriile 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus.

Duminica, 28 Noiembrie de la ora 18:15, numărul câștigător  va putea obține un premiu de peste 3,35 milioane lei la categoria I de la Loto 6/49.

Numerele câștigătoare de duminică 28 noiembrie 2021

Iata rezultatele detaliate ale tragerii de azi.

Loto 6/49 – Duminica, 28 Noiembrie 2021 : 12, 17, 31, 29, 27, 48

 • Joker: 31, 11, 17, 16, 2, +6
 • Loto 6 din 49: 12, 17, 31, 29, 27, 48
 • Loto 5 din 40: 18, 37, 36, 40, 3, 26
 • Noroc: 7 2 6 0 0 0 8
 • Super Noroc: 4 4 7 0 5 9
 • Noroc Plus: 7 6 6 2 3 7

Fond de câstiguri: 4.299.469,60 lei

Loteria urmează să comunice câte persoane au înregistrat câștiguri și valoarea acestora.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate