Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ritmul lent de mers poate indica risc de îmbătrânire prematură. Studiu

Publicat

Gradul de îmbătrânire ar putea fi stabilit printr-un simplu test. Oamenii de știință au identificat noi conexiuni între ritmul lent al mersului pentru persoanele peste 40 de ani și gradul de îmbătrânire a creierului și chiar a întregului organism.

De obicei, medicii folosesc banda de mers pentru a măsura starea generală de sănătate în cazul persoanelor trecute de 65 de ani, pentru că este un bun indicator pentru starea mușchilor, funcționarea plămânilor, echilbru, starea coloanei vertebrale și a vederii, scrie hotnews.ro.

Prin mersul pe bandă, s-a putut constata procesul de îmbătrânire, atât în ceea ce privește trăsăturile feței, cât și întregul trup. Cei cu ritm de îmbătrânire accelerat prezintă un risc mai ridicat de demență.

Studiul a inclus însă și alte tipuri de teste, cum ar fi verificarea funcțiilor creierului. În general, cei care au înregistrat o viteză foarte mică au arătat și alte semne ale procesului de îmbătrânire accelerată: probleme cu plămânii, dinții și cu sistemul imunitar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax