Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RNP Romsilva atenționează privind pericolul izbucnirii incendiilor pe timp de caniculă. Măsuri pentru prevenirea acestora

Publicat

incendiu padure Statistica incendiilor arată că, anual, odată cu apariţia temperaturilor caniculare, creşte şi numărul de incendii, în special în zona forestieră şi de agrement. În vederea evitării acestor categorii de incendii, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva face apel către toți cetățenii care interacționează cu pădurea să dea dovadă de responsabilitate și simț civic în privința respectării normelor legale privind prevenirea și stingerea incendiilor.

Ca în fiecare an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva stabilește și aplică o serie de măsuri care au rolul de a preveni declanșarea incendiilor în fondul forestier, și anume:

– organizează intervenţii pentru stingerea incendiilor la nivelul direcţiilor şi ocoalelor silvice prin precizarea concretă a forţelor şi mijloacelor care trebuie să intervină la stingere, a mijloacelor tehnice de alarmare şi de alertare a personalului silvic, serviciilor de urgenţă profesioniste şi voluntare şi a celorlalte forţe participante;
– stabilește un sistem eficient de observare, anunţare şi raportare a incendiilor produse în fondul forestier;
– personalul silvic execută, inclusiv la sfârşit de săptămână, patrulări în fondul forestier, asigurând practicabilitatea căilor de acces spre zonele cu vulnerabilitate mărită la incendiu, amplasează panouri cu interdicţii stabilite pentru protejarea pădurii, la intrarea pe drumurile forestiere şi traseele turistice, etc.
În astfel de situații, Romsilva colaborează eficient cu organele din cadrul MAI și al agențiilor teritoriale de protecție a mediului.

În primul semestru al anului 2015, în fondul forestier administrat, pentru care se asigură servicii silvice pe bază de contracte de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, s-au produs 140 de incendii fiind afectată o suprafață totală de 583,2 ha fond forestier. Valoarea estimativă a pagubelor rezultate din acțiunea incendiilor este de 1.163.697 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax