Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ROBOR, la cea mai mare valoare din ultimii trei ani. Vești teribile dinspre sectorul bancar!

Publicat

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut de la 1,84%, cât a fost cotat vineri, la 1,85%. Datele Băncii Naţionale a României (BNR) arată că acesta este un nou record al ultimilor trei ani.

Indicele la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a rămas la valoare de 2,02%, înregistrată vineri. De asemenea, ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a rămas la 2,08%.

Specialiștii în economie avertizează că băncile stau pe un butoi de pulbere și că o nouă criză a creditelor poate izbucni oricând din cauza ratelor mai mari pe care românii le vor resimți și mai acut decât până acum.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cata

    miercuri, 25.10.2017 at 10:32

    Pe cei cu credite CHF i-au terminat în ultimii 5-6 ani, acum au început să-i „prelucreze” pe cei cu LEI – i-au atras in plasă cu prima casa, condiții avantajoase, etc și acum îi bagă la „muls”!!! Isărescu nu te vom uita niciodată!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax