Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rocadă politică la Consiliul Județean Alba: Vechiul și noul subprefect și-ar putea schimba funcțiile între ei

Publicat

Consiliul Județean Alba va avea consilieri noi, după ce doi membri ai USR PLUS au fost promovați în funcții mai importante.

În urma eliberării celor două locuri vom putea asista la o rocadă de funcții între noul subprefect, Claudiu Nemeș și vechiul subprefect, Viorel Rașcovici. 

În schimb, cel de-al doilea loc de consilier județean este deja atribuit. 

Este vorba despre copreședintele Mihail David, care a fost numit vicepreședinte al Gărzii Naționale de Mediu. În urma numirii, cel care îi va lua locul va fi fostul candidat pentru funcția de senator al județului Alba, din partea USR PLUS, Adrian Simion, a declarat pentru alba24.ro, președintele formațiunii politice, deputatul Beniamin Todosiu.

Rocadă politică

Al doilea loc de consilier județean care va deveni vacant îi aparține celui care va fi noul subprefect al județului Alba, Claudiu Nemeș. În locul său ar putea ajunge consilier chiar cel de la care Nemeș a luat funcția de subprefect: Viorel Rașcovici, care a demisionat în urma scandalului legat de diploma sa universitară.

Potrivit listei de candidați pentru Consiliul Județean Alba, listă care a apărut pe buletinele de vot la alegerile din septembrie 2020, cel care ar urma să obțină locul de consilier județean este Viorel Rașcovici.

Mai exact, la alegerile din 2020, USR PLUS a câștigat patru mandate de consilieri județeni: Todosiu, Mihail, Nemeș și Rof. După ce Beniamin Todosiu a devenit deputat, locul său de consilier a fost luat de Ionele Traian Mihai, următorul pe listă.

Odată cu plecarea copreședintelui USR PLUS, Mihail David, la Garda de Mediu, locul va fi preluat de Simion. Iar după ce Nemeș va fi pus în funcția de subprefect, locul său, teoretic, va fi preluat de următorul sub listă, Viorel Rașcovici.

Cum arată lista din 2020, primele zece locuri

1. Todosiu Beniamin

2. David Mihail

3. Nemeş Gheorghe – Claudiu

4. Rof Marius – Nicolae

5. Ionele Traian – Mihai

6. Simion Constantin – Adrian

7. Rașcovici Viorel

8. Anca Elisabeta – Constanța

9. Roman Roxana

10. Zanchettin Alberto

Ce spune Beniamin Todosiu despre numirea lui Rașcovici în funcția de consilier județean

Întrebat de reporterul alba24.ro despre o posibilă numire a acestuia pe funcția de consilier județean, Todosiu a declarat că nu știe cu exactitate dacă acesta era următorul pe listă. Însă, dacă acest lucru este real, numirea va fi făcută în urma unei hotărâri de partid.

În primul rând aceștia vor să vadă dacă Rașcovici mai vrea să dețină o funcție publică și, în al doilea rând, dacă vor mai expune partidul la un nou posibil scandal mediatic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 27.05.2021 at 16:09

    O adunatura de trancalai, unii mai habarnisti ca altii. Asta a fost oferta USR, de toata jena ! Rof a intrat in dizgratie, s-au s-a multumit ce a primit nevasta-sa ?

  2. Gelu

    vineri, 28.05.2021 at 08:04

    Posibil ca dl Rascovici sa fie cu dosar penal si atunci oare ” Fara penali….” al usr mai este ceva de luat in considerare? E pacat ca sunt in usr oameni valorosi, putin e drept, dar care sunt terfeliti de niste neaveniti si fara scrupule. RUSINEEEE USR!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax