Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rodica Andronescu: „Este foarte îngrijorător că șomajul înregistrat crește vara, când există și locuri de muncă sezoniere”

Publicat

În conferința de presă a PDL Alba, președinta Organizației de Femei, Rodica Andronescu, a abordat subiectul evoluției economice care a dus la o scădere a nivelului de trai cu 3 procente în România, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2012. Unul dintre aspectele arătate de ea este că șomajul a crescut pe timp de vară, ceea ce „este foarte îngrijorător, în condițiile în care vara există și locuri de muncă sezoniere”.

„Sunt 34.000 de șomeri, mai mult decât în luna iunie din 2012. Șomajul înregistrat crește vara, ceea ce este foarte îngrijorător pentru că niciodată vara șomajul nu era în creștere. Vara există acele locuri de muncă temporare, sezoniere, care reușesc să scadă nivelul șomajului la nivel național și să ofere oportunitate de câștig prin contract de muncă celor care se află în căutarea unui loc de muncă. Mă întreb, dacă vara crește șomajul, ce va fi la toamnă în România?”, a spus Rodica Andronescu.

Rodica Andronescu a vorbit despre scăderea nivelului de trai cu 3% în România, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent și a arătat câteva aspecte prin care s-a ajuns aici:

„Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 7,2% în primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, ca urmare a diminuării cu 17,5% a volumului lucrărilor de construcţii noi.

Evoluţia anuală a volumului lucrărilor de construcţii a fost de asemenea negativă, acestea înregistrând o scădere de 8,9% în luna mai a acestui an faţă de aceeaşi lună a anului precedent. Scăderea a fost reflectată prin lucrările de construcţii noi, care au scăzut cu 19,6% în această perioadă.

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut cu 1% în timp ce cifra de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut cu 6,3% în primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cifra de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut cu 9,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

De fapt, revenirea firavă a produsului intern brut înregistrată de statisticile oficiale pe trimestrul I-2013 (+0,5% față de trim. IV-2012) se datorează în principal producției industriale – în special producției (și exportului) de automobile realizate de Dacia-Renault Pitești și de Ford la Craiova. În celelalte sectoare (agricultura, consumul populatiei, se înregistrează scăderi, iar marile investiţii în infrastructură stagnează din cauza reducerii drastice în acest an a fondurilor de cofinanţare de către Guvernul Ponta”, a precizat Rodica Andronescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax