Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Rodica Andronescu: „Este foarte îngrijorător că șomajul înregistrat crește vara, când există și locuri de muncă sezoniere”

Publicat


În conferința de presă a PDL Alba, președinta Organizației de Femei, Rodica Andronescu, a abordat subiectul evoluției economice care a dus la o scădere a nivelului de trai cu 3 procente în România, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2012. Unul dintre aspectele arătate de ea este că șomajul a crescut pe timp de vară, ceea ce „este foarte îngrijorător, în condițiile în care vara există și locuri de muncă sezoniere”.

„Sunt 34.000 de șomeri, mai mult decât în luna iunie din 2012. Șomajul înregistrat crește vara, ceea ce este foarte îngrijorător pentru că niciodată vara șomajul nu era în creștere. Vara există acele locuri de muncă temporare, sezoniere, care reușesc să scadă nivelul șomajului la nivel național și să ofere oportunitate de câștig prin contract de muncă celor care se află în căutarea unui loc de muncă. Mă întreb, dacă vara crește șomajul, ce va fi la toamnă în România?”, a spus Rodica Andronescu.

Rodica Andronescu a vorbit despre scăderea nivelului de trai cu 3% în România, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent și a arătat câteva aspecte prin care s-a ajuns aici:

„Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 7,2% în primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, ca urmare a diminuării cu 17,5% a volumului lucrărilor de construcţii noi.

Evoluţia anuală a volumului lucrărilor de construcţii a fost de asemenea negativă, acestea înregistrând o scădere de 8,9% în luna mai a acestui an faţă de aceeaşi lună a anului precedent. Scăderea a fost reflectată prin lucrările de construcţii noi, care au scăzut cu 19,6% în această perioadă.

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut cu 1% în timp ce cifra de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut cu 6,3% în primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cifra de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut cu 9,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

De fapt, revenirea firavă a produsului intern brut înregistrată de statisticile oficiale pe trimestrul I-2013 (+0,5% față de trim. IV-2012) se datorează în principal producției industriale – în special producției (și exportului) de automobile realizate de Dacia-Renault Pitești și de Ford la Craiova. În celelalte sectoare (agricultura, consumul populatiei, se înregistrează scăderi, iar marile investiţii în infrastructură stagnează din cauza reducerii drastice în acest an a fondurilor de cofinanţare de către Guvernul Ponta”, a precizat Rodica Andronescu.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Topul vorbitorilor de limbă engleză. Pe ce loc se clasează românii și cine este pe prima poziție

Publicat

limba engleza

Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limbă, potrivit unui raport realizat de EF Education First, citat de CNN. Dintre aceştia, olandezii sunt cei mai fluenţi vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob. Potrivit sursei citate, Suedia este poziţionată pe locul al doilea, în timp ce Norvegia se află […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea românilor care merg în concediu cel puțin cinci zile preferă destinațiile din țară. Pe locul doi, Grecia

Publicat

Peste 40% dintre românii care locuiesc la orașe spun că preferă destinații din țară dacă merg în concediu cel puțin cinci zile. 16% dintre ei precizează că preferă Grecia, potrivit unui studiu de profil.România este preferată ca destinaţie turistică, pentru sejururi de peste cinci zile, de 41% dintre românii care locuiesc în mediul urban, pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

TRADIȚIILE lunii decembrie. Mituri, semnificații și sărbători, la sfârșitul anului 2019. Când va fi solstițiul de iarnă

Publicat

iarna, zapada

Finalul de an vine încărcat cu sărbători și semnificații deosebite legate de acestea. Luna decembrie este, de multe ori, cea mai așteptată, datorită ocaziilor de a oferi și primi cadouri. Este și momentul în care majoritatea dintre noi recapitulăm ceea ce s-a întâmplat în acest an și ne facem planuri pentru cel nou. Sărbătorile lunii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: Peste 30 de candidați din Alba dau examen la centrele universitare din țară. Posturile disponibile

Publicat

medic rezident

Peste 30 de candidați din județul Alba s-au înscris la concursul de Rezidențiat 2019 și vor susține duminică testul scris. Majoritatea s-au înregistrat la centrul de examen din Cluj-Napoca, iar alții au ales Târgu Mureș sau Timișoara. În total, aproape 9000 de tineri vor da examen în cele șase centre din țară. Concursul de intrare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate