Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Rolul inspectorilor de muncă va fi consolidat. Anunțul ministrului Muncii despre politici de stimulare a angajatorilor

Publicat

sediul ITM Alba
sursa foto: Facebook / Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a amintit despre rolul central pe care Inspecția Muncii îl va juca în strategia guvernamentală.

Aceasta a avut recent întâlniri cu inspectorii-șefi de muncă din țară. A discutat despre problemele cu care structurile teritoriale se confruntă, precum și măsuri de îmbunătățire a activității.

Întărirea funcției de inspector de muncă

Într-un dialog recent cu inspectorii șefi județeni din cadrul Inspecției Muncii, demnitarul a conturat viziunea asupra consolidării rolului inspectorilor de muncă.

Ministrul Bucura-Oprescu a evidențiat necesitatea elaborării de politici inovatoare care să stimuleze angajatorii și să impulsioneze creșterea economică.

„Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat că piața muncii este prioritară, iar Inspecția Muncii va fi un pilon important în strategia care va fi adoptată în acest sens.

De asemenea, ministrul Muncii și Solidarității Sociale a declarat că rolul inspectorului de muncă va fi întărit și a conchis că trebuie gândite politici de stimulare a angajatorilor și a economiei”, subliniind astfel angajamentul și determinarea ministrului în privința evoluției pozitive a sectorului muncii și economiei.

Viziunea Ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, aduce în prim-plan angajamentul față de întărirea rolului inspectorilor de muncă și promovarea unor politici inovatoare care să sprijine atât angajatorii, cât și economia în ansamblu.

Această abordare se configurează ca un pas semnificativ în construirea unei piețe a muncii eficiente și a unei economii durabile.

sursa: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vaile

    sâmbătă, 26.08.2023 at 21:25

    ce naiba sa ajute niste functionari publici sectorul privat????????? eventual sa verifice aplicabilitatea legilor si descoperirea platilor la negru catre angajati, in sectoare in care nimeni nu mai lucra pe minimul pe economie in afara de croitorii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax