Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Români condamnați în Franța pentru un jaf ca în filme. Cum au furat diamante de la un francez și un indian, cu ajutorul MAGIEI

Publicat

Trei români au fost condamnaţi, în Franţa, la patru ani de închisoare pentru o escrocherie elaborată prin care au sustras diamante în valoare de aproximativ un milion de euro.

Jaful s-a petrecut exact ca în filmele de la Hollywood, nelipsind elementele surpriză și strategiile elaborate și chiar magia. 

Complicele lor, un sârb stabilit la Paris, a primit în contumacie o pedeapsă de cinci ani de detenţie şi este dat în urmărire internaţională.

Infractorii au pus mâna în august 2017 pe trei diamante, care nu au mai fost recuperate. Păgubiţii sunt un bijutier francez şi partenerul său de afaceri indian. Au folosit tehnici care țin de magie, respectiv o cutie cu fund dublu și mult talent. 

Povestea unei escrocherii la nivel înalt

Hoții români îşi începuseră operaţiunea cu o lună înainte, la un târg de diamante din Maroc, unde doi dintre ei s-au prezentat ca un cuplu de armeni bogaţi care doresc să investească în pietre preţioase. Grupul s-a reunit ulterior la Milano şi în sudul Franţei, la Mazamet, unde presupuşii cumpărători au cerut evaluarea diamantelor de către un expert independent.

După ce afacerea s-a încheiat, aşa-zisul expert a închis diamantele într-o cutie sigilată, pe care comerciantul indian de diamante a luat-o cu el, în aşteptarea transferului bancar în valoare de 1,1 milioane de dolari, promis de escroci. A doua zi, văzând că nu primeşte banii, vânzătorul a deschis cutia – care era goală.

Procuratura a arătat în instanţa din oraşul Castres din sudul Franţei, unde a fost pronunţată condamnarea, că furtul s-a produs cu ajutorul magiei, prin prestidigitaţie, cu ajutorul unei cutii cu fund dublu.

Sursă: Agerpres, www.rfi.fr

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax