Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România a contribuit cu 200.000 de euro la teledonul UE pentru vaccinul anti-Covid. Madonna a promis un milion

Publicat

Vaccin, gripa

Liderii lumii au promis oferirea a 7,4 miliarde de euro în cadrul unui teledon internațional, găzduit de către Comisia Europeană, pentru strângerea de fonduri pentru găsirea unui vaccin împotriva COVID-19.

România a contribuit, la rândul său, cu 200.000 de euro pentru fondul comun de luptă cu noul coronavirus. Printre donatori s-a aflat și vedeta pop Madonna, care a promis un milion de euro, a anunțat șeva Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Această pandemie la nivel global este o provocare pentru omenire care aduce schimbări semnificative în stilul nostru de viață.

Bunăstarea cetățenilor noștri a fost afectată din punct de vedere economic, legăturile sociale au fost afectate și prioritățile noastre politice au fost adaptate.

Forța acestei pandemii ne-a învățat o lecție importantă. Coordonarea și solidaritatea dintre noi sunt esențiale. Nu există o altă opțiune în această criză pe termen mediu sau lung decât să lucrăm împreună și să susținem experții medicali cât de mult putem.

Avem o responsabilitate morală să facem toate eforturile pentru a asigura atât un vaccin, cât și un antidot la acest virus, pentru a împiedica noi decese.

Cercetarea este cheia pentru a dezvolta tratamente adecvate și vaccinuri. Dar coordonarea este foarte importantă dacă dorim să obținem toate acestea și rezultate pe termen lung.

În acest sens, salutăm înființarea platformei pentru parteneriat și cooperare între diverse state și organizații care vor asigura expertiză medicală.

Trebuie să ne asigurăm că accesul la un vaccin și la tratamente este disponibil pentru întreaga lume. Nicio țară și niciun cetățean nu trebuie să creadă sau să simtă că trece singur prin această criză.

România înțelege pe deplin importanța acestui principiu și sunt bucuros să anunț că ne alăturăm inițiativei. Contribuția noastră financiară este o sumă în valoare de 200.000 de euro. Rămânem uniți”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de Digi24.

Guvernele își propun să continue strângerea de fonduri timp de câteva săptămâni sau luni, bazându-se pe eforturile Băncii Mondiale, a Fundației Bill și Melinda Gates și a persoanelor înstărite.

„În doar câteva ore am strâns împreună 7,4 miliarde de euro (8,1 miliarde de dolari) pentru vaccin, diagnostic și tratament” împotriva COVID-19, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce a prezidat evenimentul online.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax