Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România a fost inclusă de OMS în programul său masiv de testare a patru posibile tratamente pentru coronavirus

Publicat

România a fost inclusă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în programul său masiv de testare a patru posibile tratamente pentru coronavirus, numit ”Solidarity Trial”, au declarat pentru GMedia.ro Miljana Grbic, șefa Biroului OMS pentru România, și Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Acest lucru înseamnă că România va începe studiile clinice cu cele patru tratamente la pacienții cu coronavirus. 

De asemenea, vor participa țările cu cele mai mari probleme din acest punct de vedere, fiind vizată ameliorarea stării paciențiilor deja infectați.

România a aplicat la proiectul OMS prin Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” și a propus includerea în studiu a tuturor celor nouă centre de boli infecțioase(două din București și șapte din țară), a declarat Alexandru Rafila, care este și şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. ”Am reușit să includem România în studiu datorită faptului că am fost sprijiniți de OMS”, a mai spus Rafila.

Ce înseamnă mai exact intrarea României în acest program? Alături de celelalte state participante, medicii români vor testa cele patru tratamente și vor compara datele și informațiile obținute de fiecare în parte pentru a ajunge la o soluție aplicabilă pe scară largă.

Cele patru tratamente incluse în ”Solidarity trial” sunt: Remdesivir, Clorochină și hydroxychlorochină, Ritonavir/lopinavir și Ritonavir/lopinavir + interferon beta.

Citește știrea completă pe G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax