Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România a rămas fără procuror general și ministru al Justiției. Iohannis l-a eliberat din funcție pe Augustin Lazăr

lazar

Publicat

România a rămas vineri fără procuror general. Președintele Klaus Iohannis, a semnat decretul de eliberare din funcție a lui Augustin Lazăr, care a solicitat pensionarea.

De asemenea după demisia lui Tudorel Toader, statul român a rămas și fără ministru al Justiției și fără procuror general.

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr, care a solicitat pensionarea.

 ”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

În acest moment, după demisia lui Tudorel Toader, statul român a rămas și fără ministru al Justiției și fără procuror general.

Până la numirea unui nou procuror general plin, un procuror general interimar cu un mandat de șase luni urmează să fie numit de Secția pentru procurori a CSM.

Ieri, respectiva Secție a aprobat cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie, prin pensionare, a domnului AUGUSTIN LAZĂR, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 27.04.2019”, se arată în decizia CSM.

Augustin Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Procurorul general a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut „scuze instituţionale” pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

sursă: g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate