Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, amenințată de Comisia Europeană cu sancțiuni pentru legislația privind calitatea carburanților

Publicat

România si alte nouă state membre ale Uniunii Europene (Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Finlanda, Grecia, Letonia, Marea Britanie și Spania) au primit joi, un aviz motivat din partea Comisiei Europene, în cadrul unei proceduri de infringement.

Comisia acuză statele respective că nu au transpus în legislația lor națională directiva europeană privind calitatea benzinei și a motorinei [Directiva (UE) 2015/652 a Consiliului]. Aceasta prevede normele pentru calcularea și raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de carburanți și de alte forme de energie provenind din surse nebiologice.

Legislatia UE urmărește să genereze raportarea cu suficientă acuratețe, astfel încât Comisia să poată evalua performanțele furnizorilor de carburanți în ceea ce privește respectarea obligațiilor care le revin în temeiul Directivei privind calitatea carburanților (Directiva 98/70/CE). Aceasta are ca scop realizarea unei reduceri cu cel puțin 6% a intensității emisiilor de gaze cu efect de seră generate de carburanți și de energia furnizată, până la sfârșitul anului 2020. Metoda de calcul are avantajul de a reduce sarcina administrativă atât pentru furnizori, cât și pentru statele membre.

Statele membre trebuiau să transpună în legislațiile lor naționale normele UE privind calcularea și raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de carburanți până la 21 aprilie 2017. Comisia a trimis deja statelor membre sus-menționate o scrisoare de punere în întârziere, în mai 2017. Dacă acestea nu iau măsuri în termen de două luni de la primirea avizului motivat, cazul poate fi trimis în fața Curții de Justiție a UE.

În cazul în care România ar fi condamnată, ar putea fi obligată la plata unei sancțiuni compuse dintr-o sumă minimă forfetară de 1,8 milioane de euro plus 1.809.000 euro, o sumă zilnică care poate ajunge și la 130.000 euro pentru fiecare zi de întârziere în transpunerea directivei.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax