Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România ar putea deveni un partener strategic al Apple. Guvernul este în discuții pentru un centru de cercetare

Publicat

Preşedintele Comisiei de IT din Camera Deputaţilor, Sabin Sărmaş, a transmis că împreună cu ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja, și cu directorul Directoratului Național de Securitate Cibernatică, Dan Câmpeanu, au discutat joi cu membrii delegației Apple privind potențialul României de a deveni un partener strategic.

„România are un potențial uriaș să devină un partener strategic al oricărui <tech giant> ca Apple. Dispunem de cea mai importantă resursă la nivel mondial – resursa umană specializată. Probabil este motivul pentru care Apple are un birou în România de mai bine de trei ani și intenționează să se extindă”, a spus Sabin Sărmaș, într-o postare pe Facebook.

Președintele Comisiei IT din Camera Deputaților a declarat că România se bazează pe Apple pentru creșterea nivelului de expertiză digitală in România. Țara noastră a devenit din ce în ce mai activă și relevantă în domeniul digital şi al securității cibernetice, în mod special.

„Poate așa vom putea spera și că țara noastră va inaugura, în timp, un Centru de cercetare – dezvoltare, așa cum găsim în Marea Britanie, Germania, Israel și Franța.
Putem să fim un actor important la nivel european, contextul ne ajută.

Pentru asta trebuie să lucrăm împreună la programe educaționale care să acopere tot spectrul de skill-uri digitale și să creăm mai multe oportunități pentru întreprinderile mici și mijlocii”, a mai spus Sărmaș, cu privire la întâlnirea avută cu reprezentanții Apple.

sursa foto: Facebook Sabin Sărmaș

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax