Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România ar putea renunța la reforma pensiilor speciale și implicit la banii din PNRR. Ministrul Boloș dă cărțile pe față

Publicat

Guvernul pare a fi dispus să facă orice pentru a menține pensiile speciale ale angajaților din structurile de forță ale statului.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a sugerat miercuri, într-o conferință de presă că România ar putea renunța la reforma pensiilor speciale și implicit la o parte din banii din PNRR.

Dacă nu va face reforma pensiilor speciale, România va pierde o tranșă PNRR, valoarea acesteia urmând a fi calculată de Comisia Europeană.

Boloș spune că „se cunoaște nivelul de rigurozitate și exigența pe care o are Comisia Europeană” în privința acestui jalon necesar pentru accesarea banilor europeni, însă sugerează că România ar putea renunța la reformă.

„Sunt țări precum Bulgaria, precum Lituania care au renunțat la mari reforme”, spune ministrul, care precizează că „dacă iei decizia radicală de reformare a sistemului de pensii speciale trebuie asumat și consecința aceasta a migrării forței de muncă sau a destabilizării acestor mari servicii publice” a spus Boloș, citat de Digi24.ro.

„Dacă vedem că anumite consecințe ale deciziilor nu sunt asumate sau reforma produce efecte nedorite care nu pot fi gestionate, am spus că deja sunt țări care au renunțat.

Fiecare reformă trebuie să fie analizată cu plusurile și minusurile pe care le are. Dacă iei decizia radicală de reformare a sistemului de pensii speciale trebuie asumat și consecința aceasta a migrării forței de muncă sau a destabilizării acestor mari servicii publice de care România are nevoie”, a declarat ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 22.03.2023 at 20:44

    Era de bănuit aşa ceva. Salvăm pensiile şi dăi dracu de bani, că ne este mai aproape cămaşa de corp decât haina. Oricum, din ăştia nici nu putem fura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax