Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România are cel mai mic număr de maşini la mia de locuitori, din Uniunea Europeană. Totuşi, numărul autoturismelor a crescut în ultimii ani

Publicat

masini autostrada România, una dintre cele mai mari ţări din UE ca suprafaţă şi număr de locuitori, are cel mai mic consum de benzină şi motorină per capita dar şi cel mai mic număr de maşini la o mie de locuitori. Concluziile se desprind dintr-un raport Eurostat.

România este ţara cu cea mai mică rată de motorizare din Uniunea Europeană. Numărul maşinilor este de 235 la o mie de locuitori, potrivit Eurostat. Comparativ, în Bulgaria sunt înregistrate 400 de maşini la mia de locuitori, iar în Italia peste 600 de persoane dintr-o mie deţin o maşină.

Totuşi, în ultimii 10 ani, numărul autorismelor deţinute de români a crescut de la 151 la 235 la mia de locuitori.

Potrivit datelor Eurostat, la nivelul anului 2013 România a consumat circa 5,5 milioane de tone de benzină şi motorină, două treimi din această cantitate fiind cererea de motorină. La o populaţie de circa 20 de milioane de locuitori, acest lucru înseamnă că în medie un român consumă anual 0,3 tone per capita, volum cu care se plasează pe ultimul loc la nivel european în ceea ce priveşte consumul de benzină şi motorină.

La acest capitol, România este din nou întrecută de vecina ei de la sud, Bulgaria. Când vine vorba de preţuri însă, România stă mult mai bine, depăşind ţări precum Polonia, Austria sau Franţa.

Infrastructura este unul dintre motivele ce explică consumul mic de carburanţi. Cu 700 de kilometri de autostradă, România se plasează din nou la coada Europei în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii.

surse: digi24.ro, zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax