Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România are undă verde: Autorităţile vor solicita Comisiei Europene rambursarea a peste 200 milioane de euro prin POS DRU

Publicat

posdru Săptămâna viitoare, România va transmite Comisiei Europene aplicații de plată cu o valoare de peste 200 milioane de euro prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). În acest moment, acestea se află în verificările procedurale ale Autorităţii de Certificare şi Plată, instituția care transmite Comisiei Europene documentele necesare pentru rambursarea fondurilor europene.

Autoritatea de Management POS DRU, aflată în directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, a transmis deja declarațiile de cheltuieli aferente la Autoritatea de Certificare și Plată.

“Până la sfârșitul acestui an, România va mai transmite Comisiei alte aplicații de plată în valoare de aproximativ 500 milioane de euro. Astfel, suma totală solicitată pentru rambursare în cadrul POS DRU va ajunge la aproximativ 700 milioane de euro la sfârșitul acestui an. Subliniem că misiunea de audit a Comisiei Europene din prima parte a lunii octombrie s-a încheiat, rezultatele au fost pozitive, iar autoritățile române au undă verde pentru a trimite deja Comisiei Europene aplicații de plată pentru a solicita rambursarea cheltuielilor eligibile efectuate în cadrul POS DRU”, a transmis într-un comunicat, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax