Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, campioana Europei la scumpirea benzinei. De la 1 ianuarie prețurile au crescut cu 11,8%

Publicat

scumpiri

Şoferii români au motive să fie supăraţi, confirmă statisticile europene. În țara noastră benzina s-a scumpit cel mai mult din tot continentul. Ce-i drept, sunt şi ţări unde preţurile sunt mai mari, dar şi salariile sunt la fel acolo. Una peste alta, explicaţia, creşterea cotaţiei la petrol, nu ajută pe nimeni.

În doar 5 luni, România a înregistrat cea mai mare creştere la preţul pentru 1 litru de combustibil din Europa. Dacă la începutul anului, pe 1 ianuarie plăteam pentru 1 litru de benzină 5,16 lei, la jumătatea lunii mai am ajuns să plătim pentru acelaşi litru 5,72 de lei. Datele statistice arată că vorbim de o creştere foarte mare, cea mai mare din Europa de 11,8 la sută.

În cazul motorinei, avansul a fost de 10,9 procente.

Şoferii care se uită la exemplele din străinătate fac calcule şi pentru Italia. Acolo se vând unii dintre cei mai scumpi carburanţi din Europa, dar salariile îi ajută pe localnici să nu simtă gaura din buzunar. Salariul mediu net din peninsulă sare de 1.700 de euro pe lună.

În această lună cotațiile petrolului au trecut de 80 dolari pe baril pentru prima oară în ultimii patru ani. Acum însă, preţul a scăzut la 75 de dolari, ceea ce dă speranţe şoferilor că benzinăriile vor face şi ele reduceri.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax