Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România, campioană în topul scumpirilor din UE la energia electrică. Cea mai mare creștere a prețurilor în ultimul an

Publicat

Sumele pe care au ajuns românii să le plătească pentru facturile la energie au crescut exponențial în ultimul an de zile, iar cifrele dintr-o analiză recentă a Eurostat arată că românii sunt campioni la acest capitol.

Biroul European de Statistică (Eurostat) a întocmit o statistică privind prețurile la energie electrică și gaze naturale consumate în gospodăriile din țările membre ale Uniunii Europene, în a doua jumătate a anului trecut.

Astfel, în jumătatea a doua a anului trecut, țările membre ale Uniunii Europene au plătit, în medie, 28.4 euro pentru fiecare 100 de kilowați-oră consumați, cu 4.9 euro mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2021.

Cea mai ieftină energie electrică din UE se găsește în Ungaria, acolo unde prețul pentru 100 de kilowați-oră ajunge la numai 10.8 euro. În acest top urmează state precum Bulgaria (11.5 euro), Malta (12.8) și Țările de Jos (13.5)

La polul opus în topul prețurilor la energia electrică se află Danemarca, unde locuitorii plătesc 58.7 de euro pentru 100 de kilowați-oră. România se clasează pe locul 5 în rândul țărilor cu cele mai mari prețuri la curentul electric, cu un preț de 34,1 euro.

Suntem primii în Europa la scumpirea energiei electrice

În ceea ce privește creșterea prețurilor la energia electrică în perioada 2021-2022, România este lider detașat în Uniunea Europeană, întrucât prețurile s-au majorat cu 112%, podiumul fiind completat de Cehia cu 97% și Danemarca cu 70%.

Cu excepția Țărilor de Jos și a Maltei, prețurile energiei electrice au crescut în toate țările membre UE comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. În perioada de referință, prețurile la energie electrică în cele două state UE menționate au scăzut din cauza unor practici precum subvențiile și plafonările de preț.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 27.04.2023 at 19:00

    Da cel mai trist este că Romania este campioană şi la prostie, detaşat. După chipul şi asemănarea celor care ne conduc.Vai de noi,nu de ei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax