Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, codașă la antrenamentele în aer liber, din cauza cantității mari de polen. STUDIU

Publicat

România se află în topul celor mai proaste țări europene pentru un antrenament în aer liber, din cauza cantității mari de polen, arată un studiu.

Tendințele recente estimează că cererea de exerciții în aer liber va crește vertiginos în 2023, iar căutările pentru „cursuri de fitness în aer liber în apropiere” cresc cu 200%. Experții de la Live Rugby Tickets au ținut să descopere care sunt țările europene cele mai bune și cele mai proaste pentru un antrenament în aer liber. Pentru a face acest lucru, au creat un sistem de indexare bazat pe puncte care evaluează mai mulți factori din 28 de țări europene, inclusiv temperatura medie, viteza vântului, cantitatea de polen, umiditatea și orele de soare.

România s-a clasat pe locul 9 în topul celor mai puțin potrivite țări pentru un antrenament în aer liber. Scorul final al României a fost de 31/100, atribuit în mare parte faptului că are a doua cea mai mare cantitate de polen dintre toate țările analizate.

Spania este cea mai bună țară europeană pentru antrenamentele în aer liber, clasându-se pe un loc fruntaș pentru temperatura medie și cantitatea mică de polen, cu un scor de 96,6/100. Deoarece antrenamentul în condiții de umiditate ridicată poate duce la deshidratare, nivelul scăzut de umiditate din Spania (49,67%) face ca aceasta să fie una dintre cele mai bune locații pentru exerciții în aer liber.

„Exercițiile fizice în condiții de umiditate ridicată pot crește temperatura corpului, ceea ce are efecte pozitive și negative. Partea negativă este că poate reduce rezistența, poate face ca mușchii să obosească mai repede și poate provoca, de asemenea, deshidratare. Este posibil să pierzi mai multe calorii, dar dacă te antrenezi prea mult timp, poate cauza mai multe probleme decât efecte pozitive”, explică expertul în fitness Carley Mellors-Blair.

Franța se situează pe locul al 2-lea, cu un scor de 93,1/100.

Germania are cel mai mare număr de trasee de drumeție dintre toate țările analizate, însă ocupă doar locul 4 la nivel general.

Scorul de 89,7/100 al Italiei plasează țara pe locul al 3-lea. Italia are al 3-lea cel mai mare număr de ore de soare (1.197,63) din top zece, ceea ce le oferă pasionaților de fitness o mulțime de oportunități de a face exerciții în aer liber în timpul zilei.

„Exercițiile fizice în plin soare pot avea un impact pozitiv masiv. Crește absorbția de vitamina D, ceea ce este uimitor, reduce tensiunea arterială, poate crește funcția cognitivă și îmbunătățește starea de spirit. De asemenea, eliberează hormonii fericirii”, spune expertul.

Liechtenstein este țara cea mai puțin potrivită pentru un antrenament în aer liber, cu un scor general de 3,4/100, din cauza ploilor.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax