Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România dă banii înapoi la FMI. Prima transă a fost plătită astăzi de BNR

Publicat

În acest an, România începe rambursarea împrumutului contractat în 2009 către FMI. Prima plată în valoare de aproximativ 671,9 milioane de euro, a fost efectuată luni 6 august de către BNR. Potrivit graficului de rambursare, în luna noiembrie se va achita o sumă similară.

Anul acesta, BNR va plăti suma de 1,47 de miliarde de euro în timp ce Ministerul de Finanţe va trebui să achite 0,13 miliarde. În 2013 şi 2014, sumele plătite vor depăşi 5 miliarde de euro anual, sume la care se adaugă şi dobânzi.

BNR va plăti, până în 2015, 10,6 miliarde de euro iar Ministerul de Finanţe 2,4 miliarde de euro. Din anul 2009 până în prezent dobânda se apropie de 1 miliard de euro.

Pe lângă banii care vor trebui plătiți la FMI, Ministerul de Finanţe va trebui să plătească suma de aproximativ 5 miliarde de euro, bani împrumutaţi de la UE şi Banca Mondială.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax