Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România face astăzi recepția primului sistem de rachete sol-aer Patriot. Până la sfârșitul anului vom primi încă șase baterii

Publicat

Primul sistem de rachete sol-aer Patriot din cele șapte achiziționate de România va fi recepționat joi, 17 septembrie de premierul Ludovic Orban. Primuli sistem de rachete sol-aer Patriot care a fost livrat României de reprezentanții companiei Raytheon va deveni operațional în câteva luni”.

Sistemul e conceput să ajute Armata Română să asigure protecția aeriană a țării.

România a achiziționat șapte sisteme de rachete Patriot

Potrivit G4Media, sistemul Patriot a fost testat și perfecţionat în luptă de-a lungul ultimilor 20 de ani de când se află în serviciu operaţional. Un număr de 17 țări dețin mai mult de 220 de astfel de sisteme. Și România a achiziționat șapte sisteme Patriot, cea mai recentă versiune, urmând ca primul să intre, joi, în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Din cele 7 sisteme achiziționate, patru sunt pentru Forțele Aeriene, iar promisiunea a fost că acestea vor fi livrate în a doua parte a anului 2020. Alte trei sisteme Patriot sunt destinate Forțelor Terestre și ar urma să ajungă până la sfârșitul anului 2022.

România va avea 450 de rachete Patriot de circa 8 milioane de dolari bucata începând cu 2020. Cele 7 sisteme de rachete Patriot cu aproximativ 64 de rachete fiecare vor fi amplasate la Giurgiu şi Capul Midia.

Cele 7 baterii vor fi amplasate în Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capul Midia şi la Regimentul 74 Patriot „Mihai Bravu“ din judeţul Giurgiu. Contractul este în valoare de 3,9 miliarde de dolari şi furnizorul va fi guvernul SUA.

O baterie poate avea până la 16 lansatoare a câte patru rachete fiecare.

Sistemele de rachete Patriot reprezintă una dintre cele mai mari achiziții făcute de Armata Română după Revoluție. Sunt produse de americanii de la Raytheon și au fost cumpărate de Guvernul de la București în baza unui contract în valoare de 3,9 miliarde de dolari. Aproximativ 800 de milioane de dolari din această sumă au fost plătite încă de anul trecut

Acest sistem de apă­rare care lansează rachete cu rază medie şi lungă (cel puţin 70 km) va înlocui vechile siste­me sovietice, fabricate pe vremea războiului rece, pe care Armata Română încă le are în uz.

sursa: G4Media. foto: playtech.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax