Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

România imposturii: Guvernul DESFIINȚEAZĂ în Legea Educației, instituția care are dreptul să analizeze plagiatul premierului Ciucă

Publicat

Instituția-cheie în analizarea plagiatelor este desființată în proiectul Legii Educației, în plin scandal de plagiat în care este implicat premierul Nicolae Ciucă. Practic, o instituție este distrusă pentru a nu putea investiga performanțele intelectuale ale acestuia. 

Chiar premierul “a validat“ proiectul de lege și asta îl va ajuta să scape de analiza CNATDCU, dacă legea intră în vigoare, scriu jurnaliștii de la Edupedu.ro.

Pe scurt, instituția este reorganizată și își pierde atribuțiile pe care le are în prezent. Pe proiectul Legii Educației, pus în dezbatere publică, și-a dat acordul și președintele Klaus Iohannis.

Desființarea CNATDCU este realizată la articolul 142 din Proiectul Legii învățământului superior, în capitolul intitulat “Comisii Consultative ale Ministerului Educației”, care detaliază atribuțiile fiecărei comisii.

Nu este prima tentativă de a bloca analizarea acestei teze. Din ianuarie, s-a intenționat blocarea tezei în instanță.

O judecătoare de la Curtea de Apel București a suspendat efectele înregistrării unor sesizări de plagiat în teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă invocând, incredibil, în motivare, că ”România are nevoie de stabilitate”.

Analiza plagiatului se mută la universități, care n-au găsit până acum nici un plagiator

Potrivit Edupedu.ro, actualul CNATDCU dispare total, iar prerogativele sale în ceea ce privește acordărea titlurilor de doctor și de gestionare a plagiatelor din tezele de doctorat sunt transferate la nivelul universităților, potrivit articolului 157 din proiectul legii.

Anul trecut, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu,  a obligat toate universitățile din România să-și analizeze din punct de vedere al plagiatelor tezele de doctorat acordate din 1990 încoace.

Nici una dintre universități nu a semnalat că ar fi găsit vreo teză plagiată, până la acest moment.

Inclusiv ministrul Sorin Cîmpeanu este suspect de plagiat în teza sa de doctorat, iar universitatea care i l-a acordat nu a anunțat nici până acum vreo concluzie a analizei.

Jurnalista Emilia Șercan: Acuzații de plagiat la adresa premierului

Jurnalista Emilia Șercan a analizat teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă și a scris pe larg despre asta, în Pressone.ro.

Câteva concluzii ale cesteia, publicate în luna ianuarie a acestui an:

  • Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.
  • Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.
  • Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat.

Analiza lucrării a revelat, spune Emilia Șercan, pe lângă copierea mot à mot, patru tehnici clasice de mascare a plagiatului folosite în teza prim-ministrului.

”Chiar și fără conținutul plagiat identificat, teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă nu are nicio relevanță academică. Nu are o metodologie de cercetare și nici o parte de cercetare, elemente obligatorii pentru o teză de doctorat” a scris aceasta.

Ulterior dezvăluirilor, aceasta a fost supusă unor presiuni mari și s-a încercat compromiterea ei de către instituții ale statului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 20.07.2022 at 18:48

    Cum dracu ajung numai proşti la conducerea ţării ?

  2. MARTINICĂ

    miercuri, 20.07.2022 at 23:18

    Nu mă mai surprinde nimic, de,, prostime” ( cum ne spun cei din partide) nu este nevoie decât la vot! Pune o persoană să conducă dacă vrei să afli cine este! Un om inteligent (nu unul limitat, avar, egoist etc) nu are nevoie de diplome în alte părți ale lumii la noi toți sunt doctori și cu masterate de aceea o ducem atat de bine. Cunosc multe asemenea persoane, vorbesc în cunoștință de cauză, care fac parte dintr-un partid sau altul și își permit să sfideze valorile…Dezgust, silă, lehamite….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax