Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România împrumută 177 de milioane de euro pentru a construi două închisori și facilități pentru gardieni

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a semnat un decret care dă undă verde Parlamentului să aprobe un acord de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. E vorba de 177 de milioane de euro pentru construcția a două noi penitenciare, a unui centru de pregătire a personalului din penitenciare și a unui centru pentru recuperarea capacității de muncă a ofițerilor din penicenciare.

Cele două închisori vor crea 1.900 de noi locuri pentru deţinuţi, locuri care să respecte standardele europene. Proiectul prevede construirea unui penitenciar având 1.000 de locuri de detenţie, în localitatea Berceni, judeţul Prahova și construirea unui penitenciar având 900 locuri de detenţie în localitatea Unguriu, judeţul Buzău.

Sunt prevăzute de asemenea construirea unui centru de pregătire a personalului din penitenciare în localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, şi construirea unui centru pentru recuperarea capacităţii de muncă a ofiţerilor din penitenciare în localitatea Rodbav, judeţul Braşov.

Costul total net al proiectului este de 221,5 milioane de euro, astfel că diferenţa, 44,5 milioane de euro, va fi asigurată din fonduri bugetare.

Proiectul va fi implementat în șase ani, iar data limită de tragere a sumelor împrumutului este 31 mai 2025.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax