Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, în topul țărilor cu cele mai mari taxe pe carburanți. Cât încasează statul pentru fiecare plin de benzină

Publicat

scumpiri

România și Bulgaria, două dintre cele mai sărace țări ale Uniunii Europene, au cele mai mari taxe pe carburanți. Aproape jumătate din prețul plătit pe un litru de carburant ajunge în conturile statului. La acest capitol, suntem cu mult înaintea altor țări mai dezvoltate, precum Spania, Franța sau Olanda.

Potrivit Eurostat, la nivelul Uniunii Europene, România ocupă locul cinci în topul statelor cu cele mai mari taxe emise pentru carburant. Statul român percepe taxe în valoare de 46,66% din prețul pentru un litru de carburant, Astfel, dacă ne raportăm la un plin de 50 de litri, un român cheltuie 273 de lei, în timp ce prețul fără taxe ar fi de doar 147 de lei.

Bulgaria este statul din Uniunea Europeană care percepe cele mai mari taxe la carburant, respectiv 50,53%. Prețul mediu pe litrul de carburant este în Bulgaria de 5,23 lei (1,1 euro).

Prețul mediu pentru un litru de combustibil în Spania este de 6,18 lei (echivalent a 1,3 euro). Taxa percepută de guvernul spaniol este asemănătoare cu a noastră, fiind de aproximativ 46,34%.

În Franța, prețul mediu la combustibil este de 7,09 lei (adică 1,49 euro). Aici, taxele pentru carburant ajung la 37%.

La capătul clasamentului se află Olanda, țară care percepe doar 33% din prețul carburantului. Aici, prețul mediu pentru un litru de carburant este de 7,75 lei (echivalentul a 1,63 euro)

sursa: realitatea.net, ec.europa.eu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax