Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, inclusă de Elveția pe lista statelor cu risc epidemiologic. Amendă gigant pentru cei care nu respectă regulile impuse

Publicat

elvetia

România a fost inclusă de Elveția pe lista statelor cu risc epidemiologic privind infectarea cu COVID-19, transmite Ministerul de Externe.

Astfel, toate persoanele care intră pe teritoriul elvețian și care s-au aflat în ultimele 14 zile pe teritoriul României trebuie să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu sau la o altă locație adecvată pentru o perioadă de 10 zile, imediat după sosirea pe teritoriul elvețian sau riscă o amendă foarte mare.

Vezi și Reguli de călătorie: 24 de țări din Europa au restricții pentru români. Carantină, la întoarcerea în țară din alte 42 de state

Persoanele care intră în carantină (autoizolare) au obligația de a contacta autoritățile sanitare cantonale în decurs de două zile de la intrarea pe teritoriul acestui stat și de a urma indicațiile acestora.

Potrivit reglementărilor în vigoare, perioada de carantină (autoizolare) nu poate fi întreruptă ca urmare a unei testări moleculare negative pentru infecția cu COVID-19.

Nerespectarea măsurilor menționate se sancționează cu amendă contravențională de până la 10.000 CHF, adică 9.284 de euro.

Sursa: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax