Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, lider în Uniunea Europeană la rata anuală a inflației. Anunț făcut de EUROSTAT

Publicat

bani

Inflația din România este mai mult decât dublă față de media din Europa. Este anunțul sumbru făcut de către EUROSTAT pentru țara noastră, chiar în aceeași zi în care a transmis că suntem pe primul loc la creșterea salarială.

Rata anuală a inflației în zona euro a urcat la 1,9% în mai de la 1,3% în aprilie. Cu un an în urma, nivelul era de 1,4%, informează un comunicat al Eurostat, biroul european de statistică.

În UE, inflația anuală a crescut la 2% în mai, de la 1,5% în aprilie, după ce anul trecut pe vremea asta, se cifra la 1,6%.

Inflația anunțată de Eurostat se referă indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC), care de regulă este mai mic decât indicele prețurilor de consum (IPC), dat publicității penru România de Institutul Național de Statistică (INS).

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din Uniunea Europeană au fost înregistrate luna trecută în România (4,6%) şi Estonia (3,1%), iar cele mai scăzute în Irlanda (0,7%) şi Grecia (0,8%).

Sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax