Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, locul șase în Uniunea Europeană la producția de biciclete. Câte vehicule pe două roţi s-au vândut anul trecut

Publicat

bicicleteRomânia este pe locul șase în Uniunea Europeană la producția de biciclete, totalul fiind de 820.000 unități în 2014, arată raportul Confederația Europeană a Industriei Bicicletelor (CONEBI). Anul trecut, în Uniunea Europeană s-au vândut peste 20 milioane de biciclete, din care aproape 2% în România.

Raportul CONEBI (Confederation of the European Bicycle Industries) arată că în Uniunea Europeană s-au produs 11,9 milioane de biciclete în 2014, România fiind pe locul șase, cu 820.000 de unități produse. Bulgaria este pe locul patru, în timp ce Italia, Germania și Polonia sunt pe podium.

În ceea ce privește productia de piese și accesorii, țara noastră este pe locul trei. Piața totală a Uniunii Europene a avut valoarea de 1,66 miliarde euro anul trecut, România fiind pe locul trei, cu 220 milioane euro. Doar Italia și Germania au stat mai bine.

La capitolul vânzări, în Uniunea Europeană s-a depășit 20 de milioane unități anul trecut, din care 370.000 de unități în România. În Germania s-au vândut peste 4 milioane biciclete, iar în Marea Britanie, peste 3,6 milioane, arată raportul CONEBI.

Studiul prezintă și o statistică despre pretul mediu al bicicletelor cumpărate în fiecare țară. Țara noastră are o medie de 125 euro. În Olanda prețul mediu este de 844 euro, în Germania este de 528 euro, în timp ce în Slovenia media este de 110 euro.

La capitolul persoane angajate în producția de biciclete, piese și accesorii, România se află pe locul șapte în Uniunea Europeană, cu 1.600 de oameni implicați în domeniu. În total, peste 27.000 de oameni lucrează în asamblarea de biciclete, cei mai mulți fiind în Germania, Olanda și Italia.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax