Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România nu are deocamdată teste pentru depistarea virusului ucigaș din China. Avertismentele OMS pentru spitalele din lume

Publicat

gripa laborator

Românii nu au deocamdată acces la teste pentru depistarea virusului care a dus la moartea a șase persoane în China. Acestea ar putea deveni în curând disponibile și la noi, spun experții, deși nu a fost anunțată nici o dată la care s-ar putea întâmpla acest lucru. Deși experții susțin că șansele ca acesta să fie transmis în România sunt mici, nu exclud măsuri de precauție.

„În momentul de față au devenit disponibile teste pentru identificarea infecției cu acest virus, dar gândiți-vă că discutăm despre un organism care abia a fost izolat. Mai durează până când vor fi disponibile teste comerciale, le numim noi. Deci există un acces limitat la teste, în momentul de față. Dar cred că în curând vom avea și în țară nostra și poate chiar la Institutul „Matei Balș”, teste care să poată depisteze acest tip de virus”, a spus președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, pentru Mediafax.

Primele îmbolnăviri au apărut acum o lună în China, iar în scurt timp infecția s-a răspândit și în Coreea de Sud, Thailanda, Japonia și recent SUA.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS.

Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

Sursă: Digi24.ro

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax