Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România NU intră în Schengen nici de această dată. Austria și Olanda au votat împotriva aderării. Cum motivează Olanda

Publicat

Austria și Olanda au votat joi împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Votul Olandei a fost negativ pentru că România a fost „la pachet” cu Bulgaria, iar Olanda, chiar dacă era de acord cu intrarea României în spațiul european de liberă circulație, a considerat Bulgaria nepregătită.

Austria nu și-a schimbat poziția enunțată la începutul ședinței Consiliul Justiție și Afaceri Interne, nici măcar după discuțiile cu Germania.

Astfel, România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră nici de această dată în spațiul european de liberă circulație, deși a avut sprijinul a 23 de state membre ale Uniunii Europene.

Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul Justiție și Afaceri Interne, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate.

Olanda a explicat în minuta ședinței că e de acord cu intrarea României în Schengen, dar împotriva intrării Bulgariei, potrivit unor surse politice.

Cea de a treia țară, Croația, a primit vot favorabil pentru aderarea la Schengen, de la 1 ianuarie cu frontierele terestre iar de la 1 martie cu frontiera aeriană.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dep

    joi, 08.12.2022 at 19:52

    da pe noi ne intreaba cineva daca vren in Schengen ?

  2. Bogdan

    joi, 08.12.2022 at 22:28

    Dezamagitor..Dar precum în ori care altă dezamăgire, trebuie să rămânem Hotărâți, Perseverenți si Încrezători pentru viitorul țări noastre ROMANIA. Si să nu uitatm ca la 1 decembrie 1918 au fost contra UNIRI ROMÂNIEI ,avand in vendere AUSTROUNGARIA ..Le stricăm planurile in ultimi timp .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax