Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România ocupă locul 9 în clasamentul risipei de alimente din Europa. 6.000 de tone ajung zilnic la gunoi

Publicat

mancare alimente În clasamentul risipei de alimente în Europa, România se află pe locul 9. În ţară, 6.000 de tone de alimente ajung zilnic la gunoi. Este realitatea de la care porneşte demersul împotriva acestei risipe.

România are deja legislaţie pentru combaterea risipei de hrană, însă normele metodologice nu au fost încă elaborate. Potrivit legii antirisipă, supermarketurile ar trebui să doneze mâncarea care se aproprie de data de expirare. Aceasta ar trebui să ajungă fie la căminele de bătrâni, la orfelinate sau în spitale.

“Românii veniți la all inclusive își umpleau farfuriile într-o nebunie, iar apoi trei sferturi din mâncare rămânea acolo, iar cei de la debarasare se uitau cu strângere de inimă că trebuie să le arunce în coș.

Lipsa de educaţie va fi suplinită de norme noi. România este a treia ţară din Uniunea Europeană cu lege dedicată pentru combaterea risipei de hrană”, a declarat Anca Pavel Nedea, președinte Autoritatea Națională pentru Turism, citată de digi24.ro.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax