Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, pe locul doi în UE la fraude cu fonduri europene. 36,5 milioane euro nu au fost folosite conform proiectelor

fonduri europene

Publicat

Într-un top din punct de vedere al numărului de fraude la cheltuirea fondurilor europene, România ocupă locul doi în Uniunea Europeană. Pe anul trecut, doar Italia ne depăşeşte, iar pe locul trei se află Bulgaria.

În 2013, România a raportat 109 fraude în ceea ce priveşte cheltuirea banilor europeni, adică 36,5 milioane de euro nu au fost folosite conform proiectelor. Italia a identificat 302 fraude  – primul loc – şi este vorba despre 68,4 milioane de euro.

Pe locul trei se află Bulgaria, care a raportat 97 de nereguli considerate drept fraude, vizând fonduri totale de 9,3 milioane de euro.

În perioada 2009 – 2013, numărul neregulilor în cheltuirea fondurilor europene în Uniunea Europeană a crescut cu 22%, în timp ce valoarea fondurilor afectate de fraudă s-a majorat cu 48%, arată raportul PIF.

Fraudele vizând bugetul UE care au fost identificate de autorităţile naţionale au scăzut însă considerabil în 2013 faţă de 2012. În ceea ce priveşte cheltuielile, anul trecut au fost afectate de fraudă 248 de milioane de euro din fondurile UE, cu 21% mai puţin, faţă de anul 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax