Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, pe locul trei în lume în privința raportului performanță – preț în comunicații. Despre conexiunea la internet şi site-urile ilegale

Publicat

calculator laptop România se situează pe locul trei în clasamentul țărilor în care raportul preț-performanță în comunicații este competitiv, potrivit datelor prezentate de Varujan Pambuccian, membru în Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, în conferința RONOG 2015 (Romanian Network Operators Group).

„A contat mult partea de rețele metropolitane, dar și neutralitatea tehnologică și existența operatorilor mici care au dus competiția foarte sus. În acest sens, trebuie spus că era nevoie de existența unei organizații, precum InterLAN (gazda evenimentului RONOG), care să reprezinte acești operatori, pentru ca în România competiția dintre ei să poată fi menținută la un nivel foarte bun. Sunt țări europene în care acest lucru nu s-a întâmplat și asta se vede din calitatea serviciilor pe care le oferă ele. Încercați să vă conectați la internet în țări mari, o să vedeți ce greu este și la ce prețuri vă veți conecta”, a precizat Pambuccian.

Un alt subiect controversat, abordat în conferința RONOG, a fost cel al site-urilor neautorizate de jocuri de noroc.

„Există o listă neagră a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din România. Furnizorii de servicii de internet sunt obligați să implementeze lista neagră și să blocheze accesul utilizatorilor din România pe site-urile respective”, a declarat șeful Direcției de Informatizare din cadrul Oficiului Național de Jocuri de Noroc (ONJN), Sebastian Ionescu.

La rândul său, vicepreședintele ONJN, Gabriel Gheorghe, a menționat că „s-a făcut o analiză legată de situația jucătorilor care au activat pe site-urile neautorizate”.

„Suntem încă în mijlocul acestei analize. Concret, o să vedem exact măsurile care se vor lua. Contravenția este contravenție, fie că s-a jucat un leu, fie că s-au jucat 10”, a spus Gheorghe.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor de site-uri de jocuri de noroc, compania InterLAN a dezvoltat o aplicație menită să avertizeze utilizatorii că se află pe un site neautorizat. Aplicația îi redirecționează către site-ul ONJN, de unde utilizatorii pot afla toate datele referitoare la amenzile și sancțiunile impuse în acest moment.

„Dorim să încurajăm în continuare comunicarea și dialogul între operatori, asigurând un mediu propice inițierii și dezvoltării de parteneriate între aceștia”, a subliniat Eric Andrei Băleanu, președintele Asociației InterLAN, gazda evenimentului.

Evenimentul RONOG, desfășurat în cursul săptămânii trecute la București, s-a adresat reprezentanților operatorilor de rețele, furnizorilor de servicii și conținut, furnizorilor de echipamente, companiilor românești și străine de profil.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax