Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, pe primul loc în Uniunea Europeană la viteza internetului și pe ultimul loc la utilizarea serviciilor online oferite de stat

Publicat

internet site adresa Românii sunt fruntaşi în Uniunea Europeană la internet de mare viteză, dar codaşi când este vorba de serviciile online oferite de stat. Mai este și o altă situație bizară: cei mai mulţi dintre români folosesc internetul doar să-și povestească viața pe Facebook, iar când au nevoie să facă plăți preferă să meargă la ghișee.

România ocupă ultimul loc în Indicele economiei și societății digitale publicat de Comisia Europeană, care a luat în calcul cele 28 de ţări ale Uniunii Europene. Pe podium sunt Danemarca, Finlanda şi Suedia.

La noi, doar 56 la sută din populaţie foloseşte Internetul, faţă de 79 de procente media Uniunii Europene.

Autorităţile mai au de lucru şi când vine vorba despre legătura românilor cu instituţiile publice. Suntem tot pe ultimul loc ca anul trecut la utilizarea serviciilor de e-guvernare. Doar 6% folosesc aceste servicii, în condiţiile în care media Uniunii Europene este 34 la sută. Mulţi nu sunt obişnuţi nici să folosească servicii bancare electronice şi să îşi facă online cumpăraturile. Pierd însă mult timp pe reţele de socializare, peste media UE.

În altă ordine de idei, studiul Comisiei Europene arată că avem mulţi abonaţi la servicii de Internet de mare viteză. 70 la sută dintre utilizatori se bucură de internet la viteză ridicată faţă de 37 de procente la nivelul Uniunii Europene. Asta ne plasează pe locul al doilea la nivel comunitar.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax