Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România pe ultimele locuri din Europa la oferta locurilor de muncă part-time. Afectați sunt studenții, gravidele și pensionarii

Publicat

locuri de munca 2

Ofertele de muncă cu program redus în România sunt foarte rare. Mai puțin de 7% dintre salariați lucrează part-time. Patronii de firme nu sunt motivați să facă angajari de personal cu program part-time deoarece taxele către stat sunt prea mari. Cei mai afectați de lipsa unor joburi part time sunt studenții, gravidele dar și pensionarii care doresc să lucreze cu o normă redusă. 

România este codașă în Europa la oferta de locuri de muncă cu program redus. Mai puțin de 7% dintre salariați lucrează part-time. Patronii nu sunt motivați să facă angajări şi reclamă taxele prea mari.

Afectați sunt studenții, gravidele dar și pensionarii care nu îşi permit să lucreze cu normă întreagă. Asta în timp ce firmele se confruntă cu o criză acută a forței de muncă.

România este una dintre țările europeane care oferă cele mai puține locuri de muncă part-time: doar 6,5% dintre salariați lucrează cu jumătate de normă. Media Uniunii Europene a fost de aproape 19%, anul trecut, potrivit Eurostat.

Oferta locurilor de muncă part time este foarte restrânsă  în ziare sunt doar câteva zeci de anunțuri de angajare, majoritatea în domeniul curățeniei și nici pe Internet oferta de locuri de muncă nu este mai generoasă.

Pe un site de recrutare din cele peste 8.000 de locuri de muncă disponibile doar 600 sunt cu program redus.

Patronii spun că nu sunt motivați să facă angajări din cauza fiscalității. Cei mai avantajaţi de un program de lucru flexibil sunt studenții, gravidele și pensionarii.

Reprezentanții patronatelor estimează că România a pierdut peste 50.000 de locuri de muncă part-time, după modificarea regimului de impozitare, anul trecut.

Sursă: tvr.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax