Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sănătatea din România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la procentul alocat din PIB. Bulgarii au mai mult cu 3%

Publicat

România este statul din Uniunea Europeană care a alocat pentru sănătate cel mai mic procent din Produsul Intern Brut (5%), în anul 2016. Procentul reprezintă jumătate din media la nivelul UE (10%), potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat.

Cheltuielile curente cu asistența medicală în Franța au fost echivalente cu 11,5% din PIB, mai mult decât în ​​orice alt stat membru al UE, în 2016. Pe următoarele locuri se află Germania (11,1%) și Suedia (11,0%), în condițiile în care media la nivelul Uniunii Europene a fost de 10%.  

La polul opus, cheltuielile curente cu asistența medicală au reprezentat mai puțin de 7,5% din PIB în 12 state membre, România înregistrând cel mai mic raport (5,0%). Deși Luxemburg are cel de-al doilea raport cel mai mic dintre cheltuielile de asistență medicală și PIB, acesta este o reflectare a nivelului ridicat al PIB-ului din Luxemburg, notează Eurostat.

Comparativ, în Bulgaria, cheltuielile cu sănătatea sunt echivalente cu 8,23% din PIB, în Ungaria cu 7,13% din PIB, iar în Polonia cu 6,52% din PIB.

Conform datelor Eurostat, procentul din PIB alocat sănătăţii a crescut uşor în România, de la 4,94% în 2015 până la 4,99% în 2016, pentru ca în 2017 să ajungă la 5,16%.

sursa: ec.europa.eu

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax