Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România pierde din nou o investiție de la Mercedes. Daimler AG va deschide o nouă fabrică de mașini de lux, în Ungaria

Publicat

mercedes Grupul german Daimler AG va investi în următorii ani  în a doua fabrică din Ungaria, la Kecskemét, unde va produce mașini Mercedes-Benz cu tracțiune integrală. După această afacere, vecinii maghiari rămân cu investiţii de peste 2 miliarde de euro atrase de la concernul german, sute de mii de automobile de lux produse pentru export, mii de locuri de muncă sigure şi bine plătite. România se poate lăuda doar cu fabricile de piese auto de la Sebeş şi Cugir, care echipează limuzinele Mercedes-Benz cu cutii de viteze, după ce a fost trecută cu vederea în mai multe rânduri de grupul german în principal din cauza infrastructurii rutiere, perpetuu criticată şi de singurii producători auto din ţară, Renault şi Ford.

„Vom înființa o facilitate de producție eficientă, în care se va derula construcția mașinilor pe o linie de asamblare flexibila”, a afirmat Markus Schaefer, membru al Consiliului de Administratie al Mercedes-Benz Cars.

Uzina Daimler de la Kecskemet, 100 de kilometri sud-est de Budapesta, a început producția comerciala a modelului B class în luna martie 2012. În 2013, această uzină a început să producă și modelul CLA coupe, iar din 2015 modelul CLA Shooting Brake.
Divizia din Ungaria a Mercedes-Benz asigura aproximativ 4.000 de locuri de munca și se bazează pe 32 de furnizori locali. În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Șebes, în Romania, unitatea de producție pentru montaj cutii de viteza automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.
În luna mai, Daimler anunța că va investi aproximativ 500 milioane de euro în noua fabrică de motoare din Polonia, unde vor fi create sute de locuri de muncă, pentru a-și extinde capacitățile de producție din afara Germaniei. Știrea venea în contextul în care, în Romania, s-a vehiculat în repetate rânduri posibilitatea ca nemții să construiască o fabrica de mașini în vestul țării.
Și investiţia din 2009 din Ungaria a fost primită cu surprindere în România, după ce presa promovase ipoteza unei fabrici Mercedes în ţară. Responsabilii şi analiştii din industria auto spun că România a pierdut investiţia din cauza infrastructurii rutiere slab dezvoltate, opinie compatibilă cu ceea ce auzim de ani buni de la Renault, Ford şi chiar Nokia, în timp ce politicienii vremii au dat vina pe „speculatorii imobiliari” care nu ar fi fost de acord să cedeze terenurile dorite de Daimler la un preţ corect. În Ungaria, terenul pentru fabrica de la Kecskemét a fost primit gratis de companie, ca ajutor de stat.
Fabrica Mercedes-Benz din Ungaria produce în prezent trei din cele cinci modele din clasa compactă: Clasa B, CLA şi CLA Shooting Brake, ultimele două asamblate exclusiv la Kecskemét pentru piaţa globală.

Guvernul Ungariei a anunţat, vineri, o nouă investiţie Daimler de un miliard de euro, prin care concernul german va construi o a doua fabrică de automobile Mercedes-Benz pe platforma industrială de la Kecskemét. Producţia se va dubla, investiţia va crea direct 2.500 de locuri de muncă, iar lucrările ar trebui să se încheie până în 2020, a anunţat grupul Daimler.

Noua linie de producţie va asambla atât modele cu tracţiune pe faţă, cât şi pe spate, flexibilizând producţia de la Kecskemét.
Guvernul pune la bătaie un ajutor de stat de peste 40 de milioane de euro şi a promis că va investi suplimentar în infrastructura din zonă pentru a asigura accesul atât la autostrăzi, cât şi la transportul feroviar şi aerian.

Industria auto generează aproape 30% din producţia industrială din Ungaria.
Tot în acest an, Daimler a decis să construiască o nouă fabrică de motoare în Polonia, investiţie de 500 de milioane de euro.

Daimler produce la Sebeş şi Cugir, prin Star Transmission şi Star Assembly, cutii de viteze pentru Mercedes-Benz. Grupul a investit peste 330 de milioane de euro în cele două unităţi, care vor ajunge în acest an la peste 2.000 de angajaţi.
Noua fabrica de la Sebeș, Star Assembly, a început producția în 2016, urmând ca în cadrul acestei unități să se asambleze cutiile de viteze automate în nouă trepte 9G-TRONIC. Investitiile de la Sebes se ridica, potrivit oficialilor Daimler, la peste 300 de milioane de euro si vor fi create peste 500 de locuri de munca.
Star Transmission produce la Cugir roti dintate, axe si componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteze si sisteme de directie, tot aici aflandu-se si doua centre de tehnologii si de instruire.

Sursa: economica.net/protv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax