Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România poate să ajungă în primele 20 de țări la nivel global în următorii 10 ani, din punct de vedere al competitivității

Publicat

afaceriRomânia poate să ajungă în primele 20 de țări la nivel global, din punct de vedere al competitivității, în următorii 10 ani, dacă statul va monitoriza și intesifica măsurile de creștere a competitivității, în vederea implementării celor 12 piloni, precizează, miercuri, Florin Jianu, președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), într-un comunicat.

România a urcat 6 locuri în cadrul Topului Global al Competitivității aferent perioadei 2015-2016, de pe poziția 59 pe 53 conform The Global Competitiveness Report publicat de World Economic Forum.

‘Mai avem cu siguranță multe de făcut pentru a ne alinia statelor competitive, însă consider că dacă statul va monitoriza și intesifica măsurile de creștere a competitivității, în vederea implementării celor 12 piloni de competitivitate. România poate și trebuie să ajungă în primele 20 de țări la nivel global în următorii 10 ani.

Mediul de afaceri așteaptă în acest sens cu mare interes să vadă acțiuni concrete din partea Ministerului Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, principalul actor responsabil de angrenarea tuturor factorilor în construirea României competitive’, spune Florin Jianu, președintele PTIR.

Conform clasamentului realizat, pozițiile 54 și 55 sunt ocupate Bulgaria (care a staționat comparativ cu anul anterior), respectiv India (cu o urcare de 16 locuri), iar pozițiile 51 și 52 de Turcia (coborâre de 6 locuri), respectiv Costa Rica (coborâre de un loc).

Scorul general obținut de România este de 4,32 puncte (în creștere față de 4,30 puncte anul trecut) pe o scară de la unu la șapte. Înaintea României se află state precum Cehia (31), Polonia (locul 41), Rusia (45) și Turcia (51). România devansează însă țări precum Bulgaria (54), Slovenia (59), Ungaria (63) și Slovacia (67).

Publicat din anul 1979, the Global Competitiveness Report reprezintă cea mai cuprinzătoare analiză a competitivității statelor. Ediția din anul 2015 este publicată în contextul unei economii mondiale care evoluează pe baza unei ‘noi normalități’ caracterizată de creștere economică scăzută, productivitate redusă și o rată ridicată a șomajului.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax