Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, primul loc în Europa și locul 5 mondial la Olimpiada de Matematică. „Cea mai bună performanță din ultimii 25 ani”

Publicat

Echipa de elevi a României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial la Olimpiada de Matematică, aceasta fiind cea mai bună performanță în ultimii 25 ani, anunță ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Performanța este calificată drept „cea mai bună performanță din ultimii 25 ani”

Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară în România, în anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice. În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo și au participat 105 țări, precizează ministrul.

Primele locuri au fost ocupate de China și Coreea, urmate de SUA și Vietnam. România a obținut 2 medalii de aur și 4 medalii de argint, precizează ministrul.

Lotul a fost format din șase elevi, trei de clasa a X-a și trei de clasa a XI-a, iar coordonatorul lotului de matematică al României este conf. dr. Cătălin Gherghe.

Subiectele pe care le-au rezolvat elevii pot fi văzute AICI: Subiecte Olimpiada Internaționala de matematică 2022

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax