Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, printre cele mai mari creșteri din Uniunea Europeană la transportul de mărfuri pe calea ferată

Publicat

tren marfa
România a avut, în 2017, printre cele mai mari creșteri din Uniunea Europeană la transpotul feroviar de mărfuri. Țara noastră a ocupat locul 4 în funcție de evoluția acestor transporturi, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Transportul de mărfuri pe calea ferată în Uniunea Europeană a crescut în 2017 cu 13 miliarde tonă-kilometru (tkm), ajungând la 416 miliarde tkm, iar Polonia, Ungaria, Lituania şi România au raportat cele mai mari creşteri, notează Eurostat.

Comparativ cu 2016, transportul de mărfuri pe calea ferată în Uniunea Europeană a urcat cu 3,2% şi urmează tendinţei pozitive care se înregistrează din 2013. În 2017 a fost raportat cel mai ridicat nivel anual al transportului de mărfuri pe calea ferată în Uniunea Europeană, de la criza economică din 2009, când erau doar 353 miliarde tkm.

În perioada 2016-2017 a fost înregistrată creştere anuală a transportului de mărfuri pe calea ferată în 17 state membre ale UE. Patru state membre au raportat creşteri de peste un miliard tkm: Polonia (1,6 miliarde tkm), Ungaria (2,8 miliarde tkm), Lituania (1,6 miliarde tkm) şi România (1,5 miliarde tkm).

Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în Germania (minus 3,9 miliarde tkm), Letonia (minus 0,9 miliarde tkm) şi Italia (minus 0,3 miliarde tkm).

Tona-kilometru (tkm) este o unitate de măsură pentru transportul de mărfuri care reprezintă transportul unei tone de bunuri pe o distanţă de un kilometru printr-un sistem de transport stabilit (rutier, feroviar, aerian, maritim, prin conducte etc.).

sursa: stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax