Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, printre ţările cu cea mai redusă pondere a locurilor de muncă part-time din Uniunea Europeană

Publicat

part time job

Ponderea persoanelor cu vârsta între 20 şi 64 de ani din Uniunea Europeană care lucrau anul trecut în regim part-time reprezenta aproape o cincime (19%) din totalul persoanelor care aveau un loc de muncă în UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre, lucrul în regim part-time este cel mai popular în Olanda, unde aproape jumătate (47%) din toate persoanele angajate cu vârsta între 20 şi 64 de ani lucrau în regim part-time. Alte state membre UE unde munca în regim part-time este frecventă sunt: Austria (28%) şi Germania (27%).

La polul opus, munca în regim part-time este mai puţin frecventă în Bulgaria (2%), Ungaria (4%), Croaţia şi Slovacia (ambele cu 5%), Polonia (6,2%) şi România (6,3%).

Ponderea persoanelor din Uniunea Europeană care lucrau în regim part-time a crescut gradual din 2005 -când se situa la 17% – ajungând la 18% în 2010 şi la 19% în 2012.

În fiecare stat membru, procentul persoanelor cu vârsta între 20 şi 64 de ani care lucrau anul trecut în regim part-time era mai ridicat în rândul femeilor decât în rândul bărbaţilor.

sursă: Romania24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax