Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România sprijină în continuare refugiații din Ucraina. Guvernul a emis o ordonanță de urgență cu un nou cadru legal

Publicat

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care asigură sprijinirea în continuare a ucrainenilor care au venit în ţara noastră din cauza războiului, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

El a precizat că sumele care vor fi acordate în acest context vor fi stabilite printr-o hotărâre de Guvern ulterioară, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Cărbunaru, OUG adoptată miercuri „stabileşte posibilitatea de a acorda o sumă forfetară lunară, pentru o singură perioadă de maxim patru luni consecutive, începând cu data de 1 mai 2023, pentru a acoperi cheltuielile cu hrana şi cazarea pe teritoriul României pentru familiile şi persoanele singure care beneficiază de decizia europeană în domeniu”.

În cazul asigurării cazării stabilite de Consilii judeţene, „sumele forfetare pentru hrană şi cazare vor fi decontate de unitatea care acordă cazarea, în funcţie de numărul de zile, din bugetul IGSU”, a arătat purtătorul de cuvânt al Executivului.

El a adăugat că prin viitoarea hotărâre de Guvern suma forfetară va fi acordată „numai dacă şi în măsura în care beneficiarul va face dovada încadrării în muncă sau a înscrierii minorilor în unităţile de învăţământ”.

Conform lui Cărbunaru, în acest fel este stimulată integrarea. Aproximativ 110.000 de ucraineni au rămas în România, dintre care 5.007 au locuri de muncă în ţara noastră, a explicat el.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ddd

    miercuri, 12.04.2023 at 21:06

    Felicitări România. Ajutor la copiii tari tale cam pe când? Alocația de 250 lei o mizerie… Ce ajutor dați ucrainienilor 4000 lei?…. Romanii noștri pleacă ca – au saturat de ajutoarele date altor tari…. Și pe ai noștri rămân cine ii ajuta? Le scoateți ochi cu 250 lei de alimente…. Serios

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax