Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România – Suedia, partida decisivă care ne păstrează în cursă. Ce spune mijlocașul din Alba Iulia, Nicușor Stanciu, despre meci

Publicat

stanciu

Naționala de fotbal a României dispută în această seară, de la 21.45 (Arena Națională, în direct la Pro TV) un meci decisiv cu Suedia pentru calificarea la Euro 2020.

Singura variantă este victoria, în condiţiile în care următorul meci va fi în Spania. Va fi iar atmosferă de mare meci mare, toate cele 50.000 de bilete fiind vândute.

Tricolorii n-au mai simțit gustul unei mari victorii pe teren propriu de acum 12 ani, când un 1-0 contra Olandei, la Constanța, a hotărât calificarea garniturii lui Chivu și Mutu la Euro 2008. Din acea echipă, doar Bănel Nicoliță mai e jucător activ, la CS Făurei, în liga a treia.

Misiunea pare dificilă, în condițiile în care în această grupă, jucătorii lui Contra au doar două puncte în meciurile cu ”greii”, adică egalurile cu Norvegia (2-2 și 1-1). În tur, cu Suedia, ai noștri au cedat, 1-2.

În perspectiva unui meci infernal, mijocașul Nicolae Stanciu, 26 de ani, om vital în angrenajul lui Cosmin Contra, aflat într-un salt spectaculos la Slavia Praga, cu care a izbutit recent inclusiv o remiză pe Camp Nou în Champions League, cere agresivitate și coeziune.

Într-un interviu pentru frf.ro, Stanciu a propus și felul în care ar trebui să abordeze naționala jocul de diseară: ”Mister va alege tactica potrivită, dar, din experiența personală de la club și de la meciurile din Liga Campionilor, ar fi bine să începem tare, cu pressing avansat, să nu-i lăsăm să joace. Dacă renunți la câțiva metri și te retragi, încep să câștige încredere și va fi apoi mai dificil pentru noi”.

Mijlocașul se așteaptă ca adversarii să nu vină la București setați pe ideea remizei favorabile lor: ”Nu cred că vor schimba ceva în jocul și sistemul lor de până acum. Iar felul în care-i putem contracara e să fim agresivi, să ne ajutăm între noi, să alergăm unul pentru altul și să nu ne uităm urât la colegul care mai face o greșeală. În fotbalul de azi, partea fizică și capacitatea de a acoperi ambele faze sunt vitale”.

Stanciu: ”Suedezii sunt mai puternici decât noi fizic, dar putem să câștigăm lupta de la mijlocul terenului. Vom avea nevoie de luciditate în momentele importante”.

Sursă: Libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax