Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din Europa. Câtă lume stă în chirie

Publicat

blocuri apartamente 2

România are cea mai mare pondere de proprietari de locuințe din UE, chiriași fiind doar 4%, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). De reținut că informațiile sunt raportate la anul 2018.

În 2018, 46% din populația UE locuia în apartamente, în timp ce o majoritatea oamenilor locuiau în case. Peste o treime (35%) din populație trăia în case individuale și aproape o cincime (19%) locuia în case cu mai multe locuințe sau duplexuri.

Apartamentele sunt preferate în nouă țări membre UE, în special în Letonia (66%), Spania (65%), Estonia (62%) și Grecia (61%). Cele mai mici ponderi au fost raportate în Irlanda (8%) și Olanda (20%).

În schimb, mai mult de două treimi din populație locuiește în case în Croația (70%), urmată de Slovenia (66%), România și Ungaria (fiecare cu 65%), Danemarca (53%), Polonia și Slovacia (fiecare cu 50%). Olanda (58%) și Irlanda (52%) sunt singurele state membre UE în care mai mult de jumătate din populație trăiește în case cu mai multe locuințe sau duplexuri.

În 2018, șapte din zece persoane (70%) din UE locuiau într-o casă sau apartament pe care îl dețineau. În 2018 au fost mai mulți proprietari decât chiriași în fiecare stat membru al UE, cu cele mai mari cote de proprietari în România (96%), Slovacia (91%), Croația și Lituania (fiecare cu 90%) și cele mai mici cote în Germania (51% ) și Austria (55%).

O mare parte dintre români au devenit proprietari la începutul anilor 90, când au putut cumpăra de la stat apartamentele în care locuiau la prețuri foarte mici.

Sursă: G4Media.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax