Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România trebuie să crească vârsta de pensionare și să restrângă opțiunile de pensionare anticipată. Recomandările OCDE

Publicat

România trebuie să crească vârsta de pensionare și să restrângă opțiunile de pensionare anticipată, recomandă Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) într-un studiu economic. 

Organizația trage un semnal de alarmă și spune că în următorul deceniu populația va îmbătrâni accelerat și o să scadă numărul contribuabililor la sistemul de pensii, scrie Antena3.ro.

„Reformele trebuie continuate pentru a restrânge în timp opţiunile de pensionare anticipată şi pentru a creşte vârsta de pensie, cu evoluţii pozitive în ceea ce priveşte speranţa de viaţă, în conformitate cu noile legi”, se arată în Studiul Economic pentru România realizat de OCDE, publicat marți, 12 martie.

OCDE atrage atenția că românii ar trebui să contribuie mai mult la pensiile pe care le vor obține atunci când ies din activitate și acest principiu ar trebui să se aplice și celor care beneficiază de pensii speciale.

Pe termen scurt, această reformă a pensiilor demarată de România și majorările anunțate vor supune la o presiune bugetul de stat, însă este nevoie ca statul să găsească soluții alternative.

OCDE atrage atenţia că veniturile fiscale sunt prea scăzute pentru a finanţa cheltuielile guvernamentale actuale, folosirea excesivă a cotelor scăzute erodează baza de calcul a TVA iar impozitele pe venit ale României sunt denaturate şi scutesc mulţi angajaţi.

Potrivit sursei citate, un progres mai rapid în modernizarea administraţiei fiscale ar duce la sporirea conformităţii iar consolidarea aplicării reglementărilor fiscale ar reduce frauda şi evaziunea fiscală.

În plus, organizaţia recomandă lărgirea bazei de calcul a taxei pe valoarea adăugată prin aplicarea mai uniformă a cotei standard şi renunţarea la scutirile sectoriale în cazul impozitului pe venit.

Aderarea la OCDE ar putea aduce românilor dobânzi mai mici. Mai mult, țara noastră ar deveni vizibilă pentru investitori care nu se încumetă încă sa dea o șansă economiei românești. Premierul Marcel Ciolacu vorbea despre o aderare a României la OCDE cel târziu în 2026.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 13.03.2024 at 12:34

    De acord, vărsta celor care se pensionează înainte de cea standard. Dar acolo nu se prea umblă în acest moment, că ăia repede o dau neconstituţională.

  2. codru

    miercuri, 13.03.2024 at 14:12

    Care este legea prin care cei care lucreaza in institutiile statului stau sau someaza la stat pana la 70 de ani cum se intampla in unele institutii din Alba sau este vreun criteriu politic, cumetrii, ochi frumosi, pe cand tinerii stau, stau ia iarasi stau pe tusa?

  3. Nicoleta Daniela Lungu

    joi, 14.03.2024 at 14:18

    reduceți sau desființați pensiile speciale, măriți vechimea celor care iasă la 45de ani (poliție,armata,..)nu măriți vechimea în munca .contribuim 35-40 de ani și citi ani mai luam pensie 1-2 sau 5 ,estecorect?? și ce credeți că o persoană după 55de ani mă dă randament ? și obligați putoriile cărora le dați ajutoare sociale să muncească .

  4. Indignat

    joi, 14.03.2024 at 17:57

    Bă, ești nebun?!
    Să cotizez și să muncesc pentru aleșii noștri nesimțiți?
    Greva fiscală!
    Nu mai plătim nimic!
    Cine a făcut împrumuturile, să plătească!
    Tot nu am beneficiat de pe urma lor!

  5. Caliniuc Cristian

    sâmbătă, 16.03.2024 at 10:03

    Adică sa crească varsta la fraierii care au muncit deja 40 și ceva de ani iar la speciali sa se micșoreze.Ma gândeam eu ca este normal ca eu sa-i plătesc pensie baiatului meu.

  6. Nistoran Delia Arizona

    sâmbătă, 16.03.2024 at 18:18

    Bună ziua!Nu cred ca este bine sa crească vârstă de pensionare,si asa suntem vai de capul nostru ,mai bine sa se creeze locuri de muncă pentru tinerii noștri, sa nu mai plece din țară, firmele mici sa fie ajutate ,sa poată exista,si uite asa avem contribuabili pentru pensii si mai sunt rezervele de la Bresle,înființate la începutul sec xx lea,nu are voie nimeni indiferent de culoarea politică, sa se atinga de acele fonduri….deci ,bani pentru pensii sunt,m am exprimat pe intelesul tuturor,va mulțumesc!

  7. Costel

    luni, 18.03.2024 at 21:46

    străinii sa își vadă de ” barca” lor ei habar nu au in ce condiții lucrează un roma,ei cred ca fabricile sant ca la nemti: căldură,tricou,și roboti care le duce piesele sub nas,pai sa tot lucrezi asa,romanul este terminat pe la 55 de ani și ei vor sa mărească anii de pensie,pai o sa meargă cu boata în mana la lucru,,deci străinii sa nu mai comenteze și sa nu își mai bage Nasul în treburile interne ale tarii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax