Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România va organiza, anul viitor, Olimpiada Internaţională de Matematică

Publicat

A 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică pentru elevii de liceu se va desfăşura anul viitor la Cluj-Napoca, în perioada 3 – 14 iulie, anunţă Ministerul Educaţiei. La Olimpiada Internaţională de Matematică sunt aşteptaţi peste 600 de elevi din peste 100 de ţări.

Fiecare stat va fi reprezentat de o echipă formată din maximum şase elevi şi însoţită de cel puţin doi profesori matematicieni. Astfel, luând în calcul şi organizatorii şi profesorii evaluatori, vor participa peste 1.000 de persoane.

Probele de concurs vor avea loc în zilele de 9 şi 10 iulie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Durata este de patru ore şi jumătate, timp alocat rezolvării a patru probleme (traduse în limba fiecărei ţări prezente). Evaluarea lucrărilor se va face în intervalul 11-12 iulie şi va fi urmată de festivitatea de premiere în 13 iulie.

Olimpiada Internaţională de Matematică (OIM) a fost lansată de România în 1959, la iniţiativa profesorului Tiberiu Roman, secretar general al Societăţii de Ştiinţe Matematice.

Primele două ediţii s-au desfăşurat la Braşov şi Sinaia, reunind exclusiv ţări din fostul bloc comunist.

Sursă: știrile Europafm

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax