Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România va putea lua 4,5 miliarde de euro de la UE, pentru Sănătate. Spitalele regionale și cele județene, printre priorități

Publicat

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că prin Programul Operaţional de Sănătate (POS) care ar urma să devină funcţional din primul trimestru al anului viitor, vor putea fi accesate fonduri europene în valoare de 4,5 miliarde de euro, suma propusă de România pentru finanţarea serviciului public de sănătate. De acești bani ar putea beneficia și spitalele județene. 

„Accesarea banilor depinde de beneficiarii noştri, de către unităţile sanitare din România. Ne pregătim împreună cu unităţile sanitare să accesăm cât mai bine şi mai eficient în folosul pacienţilor şi în folosul populaţiei beneficiare de servicii de sănătate”, a anunțat Marcel Boloş, la Digi24.

Printre proiectele mari care ar putea să primească finanțare europeană reactivarea Institutului Naţional Cantacuzino pentru producerea de vaccin în România.

„Încercăm să asiguram fondurile necesare astfel încât vaccinul tetravalent să fie folosit în interesul pacienţilor noştri. Aceasta va fi o primă direcţie de acţiune a cercetării în domeniul medical (…)

Mai avem şi alte direcţii de acţiune în Programul Operaţional de Sănătate care ţin de educaţia cadrelor medicale şi utilizarea echipamentelor de către cadrele medicale, iar o componentă importantă este cea legată de infrastructură.

Pe lângă cea de spitale regionale avem în vedere şi intervenţiile care privesc infrastructura spitalelor judeţene şi mai ales a echipamentelor din blocurile operatorii din zonele de imagistică sau cele care sunt din secţiile de terapie intensivă inclusiv cele care privesc unităţile de primiri urgenţe.

Toate sunt înglobate în Programul Operaţional de Sănătate pe care o să îl prezentăm în perioada următoare în spaţiul public, să fie pe înţelesul tuturor, care sunt beneficiile pe care România încearcă să le obţină din această alocare, una dintre cele mai mari poate chiar cea mai mare pe care România caută să o obţină într-un domeniu atât de important al sănătăţii publice şi prin care încercam să creştem standardele de calitate”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Cât privește construcția celor trei spitale regionale de la Cluj, Iaşi şi Craiova, ministrul Boloş a arătat că va fi alocată o sumă de 1,166 miliarde de euro.

Sursă: romania.europalibera.org

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax